AK Parti Istanbul Milletvekili Sarikaya, Yurda Giris Yapan Gurbetçileri Kapikule Sinir Kapisi'nda Karsiladi Açiklamasi

'Vatandaslarimizin rahatça seyahat edebilmeleri, ayni zamanda da Kapikule'den ülkemize rahatça giris saglayabilmeleri noktasinda tüm çalismalarimizi tamamlamis durumdayiz'.

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi (YTB) Alt Komisyonu Baskani, AK Parti Istanbul Milletvekili Zafer Sarikaya, yurda giris yapan gurbetçileri Kapikule Sinir Kapisi'nda karsiladi.

Sarikaya, yurda giris yapmak için sinir kapisina gelen gurbetçilerle sohbet etti. Trakya Gümrük ve Dis Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kinik da ziyarette yer aldi.

Zafer Sarikaya, ziyaretinin ardindan AA muhabirine yaptigi açiklamada, yurt disinda yasayan vatandaslarin yogun sekilde gelmeye basladigini söyledi.

Vatandaslarin taleplerini dinlediklerini belirten Sarikaya, "Bu süreçte vatandaslarimiza her türlü kolayligin saglanmasi için çaba harciyoruz. Içisleri, Disisleri, Ticaret, Kültür ve Turizm bakanliklarimiz, Edirne Valiligimiz ile YTB tüm emeklerini, gayretlerini gösteriyor. Vatandaslarimizin rahatça seyahat edebilmeleri, ayni zamanda Kapikule'den ülkemize rahatça giris saglayabilmeleri noktasinda tüm çalismalarimizi tamamlamis durumdayiz." diye konustu.

- "Sinir kapisina gelenler belgelerini hazir etmeli"

Sarikaya, yurt disindan gelen vatandaslarla ilgili Içisleri Bakanliginin 1 Temmuz itibariyla genelge yayimladigini hatirlatti.

Asilanmalarinin üzerinden 14 gün geçenlerden test istenmedigini ifade eden Sarikaya, sunlari kaydetti:

"Bunun disinda vatandaslarimizla ilgili olarak, salgina yakalanmis ve 6 ay geçmemisse teste gerek yoktur. Hastaliga yakalanip tedavilerinin üzerinden 6 ay geçmis ve tek doz asilarini vurulmuslarsa PCR ve antijen testine gerek kalmamaktadir. Bu üç uygulamayi gerçeklestirmemislerse muhakkak PCR 72 saat önce veya antijen testi 48 saat öncesine geçerli olan belgeyi giriste ibraz etmeleri gerekmektedir. Vatandaslar bu belgeleri yanlarinda getirmezlerse kendilerine gümrük kapilarinda test uygulama imkani oldugunu söylüyorum havalimanlarinda. Ama Kapikule, Ipsala ve Hamzabeyli'de test uygulamasi olmadigini, vatandaslarimiz asi ya da test belgelerini getirmemislerse burada dolduracaklari onam formuyla gitmis olduklari son destinasyonda negatif çiktiklarini ibraz etmedikleri müddetçe izolasyona alinma riskleri oldugunu söylemek istiyorum."

Kapikule'deki asilama hizmetinin de devam ettigini anlatan Sarikaya, Türkiye'deki 53 havalimaninin 36'sinda da asilamanin sürdügünü vurguladi.

Sarikaya, yurt disindan geleceklerin giris bilgi formunu doldurmasi ve sinir kapisina geldiklerinde formu ibraz etmesi gerektigini kaydetti.

Yurt disindan gelen vatandaslarin pasaport ve diger belgelerini hazirlayarak Kapikule'ye gelmelerinin geçis süresini kisalttigini belirten Sarikaya, "Yanlarinda bulundurmalari gereken para miktariyla ilgili olarak da uluslararasi kaideleri yani 10 bin avronun üzerinde nakdi miktari yanlarinda tasimamalari gerektigini belirtmekte fayda görüyorum. Çünkü zaman zaman bu konularla ilgili yasadiklari sikintilar bizlere yansiyor. Böyle bir sorun yasamamak adina vatandaslarimizin hassasiyetlerini rica ediyorum." diye konustu.

Sarikaya, Ipsala Sinir Kapisi'nda da ziyaretlerde bulunacagini kaydetti.

Kaynak: AA