ADÜ Veteriner Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantisi Gerçeklesti

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veteriner Fakültesi 2020-2021 Yili Akademik Genel Kurul Toplantisi gerçeklesti.

ADÜ Veteriner Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantisi Gerçeklesti


Toplantiya ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Fakülte Dekani Prof. Dr. Cavit Kum ve ögretim üyeleri katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin ardindan açilis konusmasini yapan Fakülte Dekani Prof. Dr. Cavit Kum, egitim-ögretim ve yapisal faaliyetler, kalite komisyon çalismalari ve akreditasyon komisyon çalismalari hakkinda bilgi verdi.

Veteriner Fakültesi’nin Avrupa Veteriner Egitim Kurumlari Birligi (EAEVE) ile Veteriner Hekimligi Egitim Kurumlari ve Programlari Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi (VEDEK) üyesi oldugunu belirten Prof. Dr. Cavit Kum, Veteriner Fakültesi Arastirma ve Uygulama Hastanesi, Deney Hayvanlari Üretim ve Arastirma Merkezi, Veteriner Teshis ve Analiz Laboratuvari’nin ruhsatlandirma lisans onayi çalisma izinleri hakkinda bilgi verdi.

Fakülte Dekani Prof. Dr. Cavit Kum, yayinlar, akademik personel egitimleri, ikili protokoller ve sözlesmeler, stratejik amaçlar ve hedefler hakkinda bilgi vererek konusmasini tamamladi.

Veteriner Fakültesinin çalismalari ile gurur duydugunu belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Göstergeler fakülte olarak ne kadar dogru bir yolda oldugumuzu ifade ediyor. Dünya’da 154. sirada olmanin hakli gurunu yasiyoruz. Emegi geçen herkese tesekkür ederim. Bilimsel çalismalarimizin artarak devam edeceginden hiç süphem yok, bu anlamda destegim her zaman sizlerle” dedi.



Veteriner Fakültesi Kalite Güvence Sistemi hakkinda bilgi veren Prof. Dr. Mehmet Erkut Kara, kalite güvence sisteminin önemi, sistemin nasil olustugu ve kalite güvence sisteminde sürekliligin saglanmasi konularinda bilgi verdi. Kalite Güvence Sisteminin temel prensiplerini anlatan Kara, dokümantasyon, stratejik plan, uygulama, memnuniyet ölçme-degerlendirme ve iyilestirme kavramlarinin önemine vurgu yapti. Stratejik amaçlar, hedefler ve faaliyetler hakkinda bilgi vererek sunumunu tamamladi.

Veteriner Fakültesi Akreditasyon Komisyonu konulu sunumunu gerçeklestiren Prof. Dr. Selim Sekkin, fakültedeki akreditasyon süreciyle ilgili ayrintili bilgi verdi. Ekim 2021’de EAEVE tarafindan yapilacak denetim ziyareti için yapilan hazirliklara degindi, EAEVE Approval Belgesi ve VEDEK’in önemini vurgulayarak sunumunu sonlandirdi.

Toplantida Prof. Dr. Cavit Kum, fakülte emekli personelleri Bedia Sengül ve Mehmet Turgut’a emeklerinden dolayi tesekkür ederek çiçek takdiminde bulunurken, toplanti ögretim üyelerinin görüs ve önerilerini paylasimi ve toplu fotograf çekimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA