Paris'ten Ingiltere'ye Kovid-19 Karantina Zorunluluguna 'Ayrimci Önlem' Tepkisi

Fransa’nin Avrupa Birligi (AB) Islerinden Sorumlu Devlet Bakani Clement Beaune, Ingiltere’nin AB ülkelerinden gelen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asili yolculara karantina zorunlulugunu kaldirmasina Fransa’yi dahil etmemesini, "ayrimci bir önlem" olarak yorumladi.

Beaune, Fransiz LCI kanalinda yaptigi açiklamada, Ingiltere'nin AB ülkeleri ve ABD'den gelen Kovid-19 asilarini tamamlamis kisilere karantina zorunlulugunu kaldirdigini ancak Fransa’yi bu uygulamanin disinda biraktigini hatirlatti.

Bu önlemi asiri ve anlasilamaz buldugunu belirten Beaune, Ingiltere’nin kararinin bilimsel temeli olmadigini savundu.

Beaune, "Bu, Fransa’ya karsi ayrimci bir önlem kararidir, Delta varyanti nedeniyle bizden çok daha zor durumda olan ülkeler için bile karantina zorunlulugunu kaldirdilar." ifadesini kullandi.

Ingiltere'nin Fransa'daki vakalarin yüzde 5'ini olusturan, virüsün Güney Afrika varyanti Beta'yi bahane ederek bu karari aldigini söyleyen Beaune, ayrica AB ülkeleri sinirlarini ABD'ye açsa da ABD'nin ayni sekilde karsilik vermemesini esefle karsiladiklarini dile getirdi.

Ingiltere, pazartesi gününden itibaren Fransa hariç AB ülkeleri ile ABD’den gelen Kovid-19 asilarini tamamlamis kisilere karantina zorunlulugunu kaldirdigini duyurmustu.

AB ülkeleri, asi olmus ya da negatif test sonucu sunan ABD’den gelen yolculara sinirlarini açarken, ABD, AB ülkeleri ile Ingiltere ve Irlanda’dan gelenleri Mart 2020’den bu yana ülkeye almiyor.

Kaynak: AA