Kibyra Antik Kenti'ni Bayramda 3 Bin 500 Kisi Ziyaret Etti

Burdur’da bulunan Kibyra Antik Kenti, Kurban Bayrami’nda yerli ve yabanci turistlerin akinina ugradi. Kurban Bayrami’nda 3 bin 500 kisinin ziyaret ettigi Kibyra Antik Kenti’ne gelen Amerikali Richards, Medusa mozagine hayran kaldi.

Kibyra Antik Kenti'ni Bayramda 3 Bin 500 Kisi Ziyaret Etti
Burdur’un Gölhisar ilçesinde bulunan, UNESCO Dünya Mirasi Süreksiz Listesi’ndeki Kibyra Antik Kenti, ziyaretçilerini agirlamaya devam ediyor. Kurban Bayrami tatilini firsata çeviren yerli ve yabanci turistler Burdur’un Gölhisar ilçesinde bulunan Kibyra Antik Kenti’ne akin etti. Bayramin ilk gününden son gününe kadar dolup tasan Kibyra Antik Kenti’ni Kurban Bayrami’nda yaklasik 3 bin 500 turist ziyaret etti.

Bayram tatilinin son günlerinde, gelini, torunu ve oglunu ziyaret etmek üzere Burdur’a gelen Amerikali Hilke Richards (82) da kenti ziyaret edenlerden biri oldu. Hilke Richards, yaklasik 3 yil önce Kibyra Antik Kenti’ne geldigini ve Medusa mozagini göremedigini belirtirken bayram tatilinde ziyaret ettigi Medusa’ya hayran kaldigini dile getirdi. Burdurlu gelini Nalan Richards, torunu Ada Richards ve oglu Ivan Richards ile birlikte kenti gezen Hilke Richards, kentin dogalligi ve kazi çalismalarinin kisa sürede bu asamaya gelmesine çok sasirdigini söyledi.

Dünyaca ünlü Medusa figürüne ise hayran kalan ve kent gezisi boyunca bol bol fotograf çektirirken Hilke Richards, "Bundan yaklasik 3 yil önce Kibyra Antik Kenti’ne geldim. O dönem Medusa mozaigini göremedim. Bu ziyaretimde Medusa’yi gördüm ve hayran kaldim” dedi.

Kaynak: İHA