Dis Hekimligi Fakültesi 50 Yasinda

Kaliteli egitimi, nitelikli insan kaynagi ve son teknolojiyle donatilmis uygulama birimleriyle ülkemizin önde gelen egitim kurumlarindan biri olan Atatürk Üniversitesi, Yeni YÖK Vizyonu dogrultusunda gerçeklestirdigi proje ve çalismalarla öncü üniversite olmaya devam ediyor.

Dis Hekimligi Fakültesi 50 Yasinda
Türkiye’nin en eski 6. üniversitesi olan Atatürk Üniversitesi, bu dogrulta ülkede kurulan en eski fakülteleri de bünyesinde barindiriyor. Bunlardan birisi olan Dis Hekimligi Fakültesi de 1971 yilindan bugüne kadar hem ülke yüksekögretimine katki sunmaya hem de basta bulundugu bölge olmak üzere tüm ülkeye saglik hizmeti vermeyi sürdürüyor.

2 bin 323 dis hekimi mezun oldu

Türkiye’de kurulan 4. Dis Hekimligi Fakültesi olan ve kurulusundan bu güne 50 yillik süreçte birçok ögretim üyesi, uzman ve pratisyen dis hekimi yetistirerek ülkemizin hemen her bölgesindeki üniversite ve hastanelerde hizmet vermek üzere gönderen Dis Hekimligi Fakültesi, simdiye kadar 2 bin 323 dis hekimini mezun ederek bölgesel ve halka dönük hizmetlerin genisletilmesi misyonunu devam ettiriyor. Kendi degerlerini özümseyen, evrensel degerlere açik, iyi egitim almis, elestirel düsünceye ve bilimsel anlayisa sahip, sorgulayici, görevine bagli, etik degerlere saygili, mesleginde basarili, dis hekimleri, uzmanlar ve akademisyenler yetistiren Dis Hekimligi Fakültesi, topluma agiz ve dis sagligi hizmetleri alaninda üst düzey saglik hizmetleri sunuyor. Dis Hekimligi Fakültesi ayrica, bilimsel çalismalar ve arastirmalarda, ulusal ve uluslararasi düzeyde kendini kabul ettirmis bir kurum olarak, uluslararasi nitelikte ögrenci ve ögretim elemani yapisina sahip bir fakülte olmayi hedefliyor.

8 Anabilim Dali ile Tedaviler Devam Ediyor

Covid-19 pandemi önlemleri sebebiyle hasta yogunlugu yasanmamasi için online randevu sistemine geçen fakültede yalnizca randevulu hastalarin gelmesiyle yigilmalarin önüne geçildi. Ayrica hastalarin giriste HES kontrolleri yapilarak el dezenfeksiyon islemleri de gerçeklestiriliyor. Protetik Dis tedavisi Anabilim Dali ve Ortodonti Anabilim Dali olmak üzere 2 adet laboratuvari bulunan Dis Hekimligi Fakültesinde, 8 Anabilim dali ise kendi branslari çerçevesinde tedavi hizmeti sunuyor.

Ilk 6 ayda 62 bin hasta tedavi edildi

Yillik ortalama 100 bin hastaya hizmet veren fakülte, 2021 yilinin ilk 6 ayinda 62 bin hasta tedavisi ile bu alanda önemli bir rakama ulasti. 124 ögretim üyesi, 52 idari personeli ve 82’si uluslararasi olmak üzere toplamda 846 ögrencisiyle Erzurum ve bölge halkinin hizmetinde olan Dis Hekimligi Fakültesi, 50. yil dönümünde de koruyucu hekimlik ve tedavi hizmetleri alaninda ülkemizde lider bir kurum olarak yer aliyor.
Kaynak: İHA