Yardim Kuruluslari Güç Birligi Için Toplandi

Inegöl Belediyesi, sehirdeki sosyal yardim çalismalarinin daha verimli olmasi için 17 sosyal yardim kurumunun temsilcileriyle istisare yapti. Belediye Baskani Alper Taban, güç birligi yapilmasi çagrisinda bulundu.

Yardim Kuruluslari Güç Birligi Için Toplandi
Inegöl Belediyesi, sehirdeki sosyal yardimlarin belli bir standart ve düzen içerisinde yapilabilmesi maksadiyla önemli bir adim atti. Sehirdeki sosyal yardim çalismalarinin daha verimli hâle gelmesi için 17 sosyal yardim kurumunun temsilcileriyle istisare toplantisi yapildi. Ortak bir yardim listesinin olusturulmasi, Inegöl’deki yardim potansiyelinin gerçek hacminin belirlenmesi, ayni kisilerin birden fazla kurumdan yardim istemesinin önüne geçilebilmesi, mükerrer yapilan yardimlarda kisilerin ihtiyaç seviyelerini belirleyip sürekli yardimlarin saglanmasi gibi basliklari barindiran istisare toplantisi, bugün 09.00’da Royal Otel’de gerçeklestirildi.

Belediye Baskani Alper Taban, “Bugün özellikle sehrimizdeki yardim kuruluslariyla bir araya gelmek istedik. Bunlarla ilgili Inegöl Belediyesi’nin de hem sosyal yardimlar adi altinda müdürlügü var, hem de ayni zamanda Umuteli Sosyal Yardimlasma Dernegimiz var. Bunlar üzerinden yardimlarimizi vatandaslarimiza ulastirmaya çalisiyoruz. Buradaki katilimcilarimiz da aslinda Inegöl Belediyesi gibi kendi alaninda destek ve yardimlarini ihtiyaç sahibi vatandaslara eristiriyor. Ayni derdi yüklenmis olan kuruluslarla bir aradayiz bugün. Tabiî burada çalisma arkadaslarimizin tespit ettigi bazi sorunlar, sahada yasanan problemler var. Muhtemelen bunlarin sizler de yasiyorsunuz. Bu sorunlarin istisaresini burada yapalim istedik” dedi.

17 kurum temsilcisinin toplantida yer aldigini hatirlatan Baskan Taban, “Dernekler masasindan aldigimiz bilgiye göre sehrimizde 383 tane dernek var ama bunlarin sadece 82 tanesinde yardimlasma ibâresi geçiyor. Burada da davet ettigimiz 17 kurulusumuz var. Burada devletimizin resmi temsilcileri de var, Büyüksehir Belediyesi temsilcileri de var, tüzel kisilik kazanmis ve yardim yapan diger kiymetli kuruluslarimiz da burada bulunsun istedik. Katilan herkese çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA