Tarim Ve Orman Bakanligindan Göynük'teki Baraj Insaatlarina 2 Milyon Lira Ödenek Destegi

Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Fatih Metin, Bolu'nun Göynük ilçesinde yapimi süren Hasanlar ve Dedeler barajlarina 2 milyon lira ödenek aktarildigini bildirdi.

Metin, yaptigi yazili açiklamada, 2017 yilinda ihalesi yapilan ve çalismalarin istenilen hizda ilerlemedigi Hasanlar ve Dedeler barajlariyla ilgili degerlendirme yapti.

Bakanlik olarak Göynük ilçesinin verimli tarim arazilerini suyla bulusturacak Hasanlar ve Dedeler barajlari isine 2 milyon lira ödenek aktarildigini bildiren Metin, sunlari kaydetti:

"Hasanlar Baraji ile 710, Dedeler Baraji ile 246 hektar tarim arazisini borulu ve basinçli sulama sistemleriyle sulayacagiz. 2021 yili fiyatlariyla 49 milyon liraya mal olacak projenin tamamlanmasi sonrasi Göynük ilçesinde modern sulamayla tarimda saglanacak verim artislari, üretim deseninin çesitlenmesi, çiftçi gelirlerinde dogrudan ve dolayli artisa sebep olacak. Tarihi mirasimiz Göynük ilçesi, yaptigimiz yatirimlarla insallah tarimda da hak ettigi yere gelecek. Bu dev yatirimin Göynük'ümüze hayirli olsun."

Kaynak: AA