Sungurlu'da Atik Jilet Projesi Hayata Geçirildi

Çorum’un Sungurlu ilçesinde, Berberler ve Terziler Esnaf Odasi tarafindan gelisi güzel sekilde çöpe atilan jiletlerin hem sokak hayvanlarina hem de çöpten kati atik toplayan vatandaslara zarar vermesi amaciyla ’Atik jilet kutusu projesi’ hayata geçirildi.

Sungurlu'da Atik Jilet Projesi Hayata Geçirildi
Projesi kapsaminda, berberler tarafindan kullanilan jiletler, atik jilet kutusunda toplanacak. Bu sayede toplanan jiletler hem gelisi güzel bir sekilde çöplere atilmamis hem de geri dönüsüme kazandirilmis olacak.

Atik jilet kutusu projesi çerçevesinde hazirlanan kutucuklar Berberler ve Terziler Esnaf Odasi Baskani Mutlu Karsli tarafindan berber esnafina dagitilmaya baslandi.

Amaçlarinin jiletlerin sokak hayvanlarina ve çöpten atik toplayan vatandaslara zarar vermemesi oldugunu belirten Karsli, projeyi baslatmis olmaktan memnuniyet duyduklarini ifade ederek, “Her gün berberlerde kullanilan binlerce jilet çöpe gidiyor. Jiletler, dagittigimiz kutular, dolduktan sonra toplanacak ve geri dönüsüm amaçli degerlendirilecek. Kutularin dolmasi 5-6 aylik bir sürede gerçeklesecektir” dedi.

Projenin sosyal sorumluluk projesi kapsaminda hayata geçtigi kaydeden Karsli, berber esnafinin da projeye olumlu yaklastigini söyledi.



Oda Baskani Karsli, projenin esnafla degerlendirildigini hatirlatarak, “Projeyi hayata geçirmeden önce esnafimizla da görüstük. Esnafimiz, projede yer almaktan memnuniyet duyacagini bildirdi. Biz de bu olumlu dönüsler neticesinde çalismalarimizi hizlandirarak, projeyi hayata geçirdik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA