'Staj Seferberligi Projesi' Kapsaminda Üniversite Ögrencilerine Staj Egitimi Verilecek

“Staj Seferberligi Projesi” kapsaminda üniversite ögrencilerine staj egitimi verilecek.

'Staj Seferberligi Projesi' Kapsaminda Üniversite Ögrencilerine Staj Egitimi Verilecek
Cumhurbaskanligi Staj Seferberligi Uygulama Yönergesine istinaden Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi bünyesinde yürütülen 2021 yilinda üniversite ögrencilerine Staj Seferberligi Projesi kapsaminda, üniversite ögrencileri arasindan staj yapmak isteyenlerin basvurulari, Kariyer Kapisi Çevrimiçi https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr platformu üzerinden alinarak, staj is ve islemleri Erzincan Müftülügünce yürütülecek.

Ögrencilerin, ögrenim gördükleri yüksekögretim kurumlari tarafindan SGK girisleri yapilan ve staj taahhütnamesi düzenlenen ögrencilerin söz konusu staj egitimlerinin 20 is günü içerisinde ve yine staj programlari çerçevesinde il müftülügünden görevlendirilen bir personel nezaretinde yürütülmesi uygun görüldü.

Diyanet Isleri Baskanligi’nin Din Hizmetleri ve Yaygin Din Egitimi (hafizlik egitimi dahil, ADRB hizmetleri, Kur’an Kurslari Hizmetleri, Cami Hizmetleri, Gençlik Merkezleri Hizmetleri, Cezaevleri, Sevgi evleri gibi kurumlara yönelik hizmetler vb.) hizmet alanlarinda bilgilendirme sunumu yapilarak staj egitimi verilecek.

Bu kapsamda üniversite ögrencilerine yönelik ilk staj egitimi dersi, Il Müftüsü Burhan Çakir tarafindan makam odasinda verilerek gerçeklestirildi.

Derslerin 20 is günü sürecek olan diger bölümleri, Erzincan Il Müftülügü Din Hizmetleri Uzmani Ahmet Durmus nezaretinde 26 Temmuz - 20 Agustos 2021 tarihleri arasinda periyodik olarak gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA