Pakistan Ve Suudi Arabistan, Ikili Iliskileri Gelistirmede Mutabik Kaldi

Pakistan ile Suudi Arabistan'in ekonomi basta olmak üzere çesitli alanlarda ikili iliskileri gelistirmede mutabik kaldigi bildirildi.

Radio Pakistan'daki habere göre, günübirlik resmi ziyaret kapsaminda ülkeye gelen Suudi Arabistan Disisleri Bakani Faysal bin Ferhan Al ??Suud ile Pakistan Disisleri Bakani Sah Mahmud Kureysi, baskent Islamabad'da görüstü.

Ikili ve heyetler arasi görüsmenin ardindan iki bakan ortak basin açiklamasi yapti.

Pakistan Disisleri Bakani Kureysi, görüsmenin odaginin ikili ticareti ve yatirimlari tesvik etmek oldugunu söyledi.

Pakistan'in Suudi Arabistan ile kültür, bilgi, medya, eglence ve spor gibi alanlarda iliskilerini genisletmek istedigini ifade eden Kureysi, iklim degisikligi konusunda is birligini artirmanin yollarini da konustuklarini kaydetti.

- Al Suud'dan "iki ülke kardesçe iliskilerden memnun" vurgusu

Suudi Arabistan Disisleri Bakani Al ??Suud ise iki ülkenin güçlü baglara sahip iliskilerden memnuniyet duydugunu, Pakistan ile Suudi Arabistan arasindaki kardesçe iliskilerin onlarca yil ötesine gittigini söyledi.

Al Suud, Suudi Arabistan-Pakistan Yüksek Koordinasyon Konseyinin kurulmasini, iki ülke arasindaki ikili iliskileri yeni bir seviyeye tasimada ve yeni is birligi firsatlari kesfetmede önemli bir adim olarak nitelendirdi.

Bölgesel meselelere de deginen Al Suud, iki ülkenin Kesmir, Filistin, Afganistan ve Yemen'de bölgesel barisi ve istikrari kolaylastirmak için birlikte çalismaya devam edecegini söyledi.

Iki ülke, ticaret, yatirim, enerji, çevre ve kültür gibi alanlarda da ikili iliskileri gelistirmede mutabik kaldi.

- Pakistan'dan Kovid-19 kisitlamalarinin kolaylastirilmasi talebi

Pakistan Disisleri Bakanligindan yapilan açiklamaya göre ise Kureysi, Cammu Kesmir’deki insan haklari ihlallerine dikkati çekerek, bu konuda kendilerine destegi sebebiyle Riyad yönetimine tesekkür etti.

Suudi Arabistan'in ülkelerine uyguladigi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kisitlamalari dolayisiyla Pakistanlilarin karsilastigi zorluklara isaret eden Kureysi, Riyad'in seyahat kisitlamalarini kolaylastirmaya yönelik adim atacagini umdugunu belirtti.

Kaynak: AA