Londra'daki Yurtlarda En Az 700 Çocugun Cinsel Istismara Ugradigi Ortaya Çikti

Ingiltere’nin Baskenti Londra’ya bagli bir belediyeye ait yurtlarda en az 700 çocugun cinsel istismara ugradigi ortaya çikti.

Londra'daki Yurtlarda En Az 700 Çocugun Cinsel Istismara Ugradigi Ortaya Çikti


Ingiltere’de Çocuk Cinsel Istismarina Iliskin Bagimsiz Sorgulama (IICSA) raporuna göre, baskent Londra’nin güneyinde bulunan Lambeth Belediyesine bagli yurtlarda yüzlerce çocugun yillardir cinsel istismara maruz kaldigi belirtildi. Raporda, 5 yasin altindaki çocuklarda dahil olmak üzere Lambeth’de sadece 3 yurtla baglantili 700’den fazla cinsel istismar vakasi bulundugu, ancak gerçek rakamin resmi olarak kaydedilenden daha fazla olabilecegi aktarildi. Raporda ayrica, belediyenin bakimi altindaki çocuklara, yurt personelleri tarafindan yillar boyunca zulüm ve cinsel istismar uygulanmasina belediyenin sesiz kaldigi ifade edildi.

Raporda, "Belediyenin yurtlarda siddet ve cinsel saldirinin gelismesine izin verdigi, bilinen istismarcilara karsi harekete geçmedigi, cinsel istismar süphelilerini sorusturmadigi ve çocuklari bilerek bu duruma maruz biraktigi" ifadelerine yer verildi.



6 personel istismardan hüküm giydi

Belediyenin yurdunda 40 yildan fazla süredir çalisan bir kisinin istismar iddialari nedeniyle disiplin cezasina çarptirildigi belirtilen raporda, 1994 ve 2019 yillari arasinda çocuklara yönelik cinsel istismar nedeniyle 6 personelin hüküm giydigi belirtildi.

En yüksek istismar vakalari siyahi çocuklarin bulundugu yurtlarda

Lambeth’de 60’li yillarin sonlarindan itibaren belediyeye bagli 5 yurtta, özellikle 70’li ve 80’li yillarda çocuklara fiziksel ve cinsel istismarin “yaygin” oldugu aktarilan raporda, Shirley Oaks ve South Vale yurtlarinin en yüksek istismar vakalarinin tespit edildigi yurtlar oldugu belirterek, bu bölgelerdeki çocuklarin büyük çogunlugunun siyahi olduguna dikkat çekildi.

Raporda ayrica, 1977’de Shirley Oaks yurdunun banyosunda bir çocugun ölü bulunmasinin ardindan adli ekiplere bilgi verilmedigi ortaya çikarildi.

Lambeth Belediye Baskani Claire Holland yaptigi açiklamada, “Lambeth Belediyesi, istismar ve ihmal magdurlarina en içten özürlerini yeniden ifade etmek istiyor. Belediye, çocuklarin bakimindan ve korunmasindan sorumluydu, ancak basarisiz oldu ve bunun sonuçlari derin oldu. Belediye yasananlar için derinden üzgün” dedi.

Kaynak: İHA