LGS'ye Gaziosmanpasa Belediyesi Bilgi Evleri'nde Hazirlanan Ögrenciler Hayallerine Kavustu

Liselere Geçis Sinavi’na (LGS) Gaziosmanpasa Belediyesi Bilgi Evleri’nde hazirlanan 41 ögrenci, Türkiye genelinde yüzde 10’luk dilime girme basarisi gösterdi. Ögrenciler, hedefledikleri liselere yerlesmenin mutlulugunu yasadi.

LGS'ye Gaziosmanpasa Belediyesi Bilgi Evleri'nde Hazirlanan Ögrenciler Hayallerine Kavustu
Gaziosmanpasa Belediyesi, pandemi sürecinde düzenledigi Liselere Geçis Sinavi (LGS) hazirlik kurslariyla ögrencileri bu zorlu süreçte yalniz birakmadi. Bilgi evlerinde düzenlenen yüz yüze ve uzaktan egitimlerle sinavlara hazirlanan ögrenciler, 2021 LGS’de büyük basari gösterdi. Yerlestirme sonuçlarinin açiklanmasinin ardindan 41 bilgi evi ögrencisi, Türkiye genelinde yüzde 10’luk dilimde yer aldi. Bilgi evlerinin LGS’de yüzde 10’luk dilimde yer alan ögrenci sayisi basari orani ise yüzde 10,11 oldu.

“Bilgi Evi beni düzene soktu”

LGS’de Türkiye genelinde yüzde 0,94’lük dilimde yer almayi basaran bilgi evi ögrencisi Irem Bozkus, “Bu sene pandemi senesi oldugu için zaten zorlu geçen günlerimiz LGS maratonu ile daha da zorlasti. Böyle zorlu zamanlarda bilgi evine gidip ders almak, ögretmenlerimle ve arkadaslarimla iletisim halinde olmanin bu zorlugu kolaylastirdigini rahatlikla söyleyebilirim. Uzaktan egitimlerle de bilgi evindeki derslerimi takip ettim. Bilmedigim seyi ögrendim, bildiklerimi tekrar ettim. Girdigimiz denemelerle de kendimi test ettim, yanlislarimi gördüm ve üstüne gittim. Bilgi Evi beni düzene soktu. Bana bu yolda destek olduklari için degerli aileme ve kiymetli hocalarima sükranlarimi sunuyorum” dedi.



“Çalismaya ilk basladigimda netlerim biraz kötüydü”

2,11’lik dilimde yer alan Emire Kalafat ise, “Tam çalismaya diger rakiplerime göre geç basladim. Beni çalismaya tesvik eden Bilgi Evi’ydi. Çalismaya ilk basladigimda netlerim biraz kötüydü. Daha sonra Bilgi Evi’nin bize yeni nesil sorular çözdürmesiyle pratik yaptim ve sorulari hizli çözmeye basladim. Bilgi Evi’nin bize verdigi programla çözdügüm sorularin sayisini artirdim. 500’e kadar çikabiliyordum. Netlerim gayet iyi geliyordu. Bilgi Evi bize denemedeki yanlislarimizi anlattigi için hatalarimi ögrendim. Her denemeye girerken ilk o hatalarina bakiyordum. Böylelikle yanlislarini azalttim. Iyi ki Bilgi Evi’ni seçmisim. Bana destek olan herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA