Kars'ta 100 Yillik Susuz Köy Suya Kavustu

Kars’ta yaklasik 100 yildir su sikintisi yasayan köy suya kavustu.

Kars'ta 100 Yillik Susuz Köy Suya Kavustu
Kars’in Susuz ilçesine bagli Porsuklu köyünde 100 yildir yasanan su sikintisi AK Parti milletvekillerinin bireysel çabalariyla son buldu. Suya kavusan köyde kadinlarin mutluluklari yüzlerine yansidi.

Susuz ilçesine bagli Porsuklu köyünün suya kavusmasi dolayisiyla 65. Hükümette Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani milletvekili Ahmet Arslan, TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyon Baskani Prof. Dr. Yunus Kiliç, AK Parti Il Baskani Adem Çalkin ve Yönetim Kurulu üyeleri Porsuklu köyünde vatandaslar bir araya geldi.

Köylerinin 100 yil sonra suya kavusmasinin sevincini milletvekilleri ve il baskaniyla birlikte yasayan köylüler, köylerine suyun gelmesinde emekleri olan herkese tesekkür ettiler.

AK Parti Il Baskani Adem Çalkin, “Özellikle Porsuklular çok iyi bilsinler, biliyorsunuz nüfusa göre para geliyor. Bir de belediye mücavir alanlari içerisinde ki nüfus sayisina göre belediye bir para gelir ve o ödeneklerle hizmetler yapiliyor. Susuz ilçemize gelen ödenek 2 milyon lira, 27 köyün bir de merkeziyle beraber gelen para 2 milyon lira, Bakanimiz ve Komisyon Baskanimiz Ankara’nin imkanlarini zorlayarak, özellikle altini çiziyorum. 2 milyon liraya mal olan Porsuklunun suyunu, özel bir çabayla ve özel bir bütçeyle bu su bugün buraya kadar getirildi.

Bunun kiymetini çok iyi bilmek lazim” dedi.

“Bu borç bin yildir vardi. Bin yilda onlarca siyaset geldi geçti, bunlar yapamadilar”

Daha sonra söz alan TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyon Baskani Prof. Dr. Yunus Kiliç, “Isin dogrusunu söylemek lazim, bu zaman da, bu devirde, hale bir köye su götürüyor olmaktan mutluluk duydugumuzu söyleyemem. Çünkü bunun çok önce halledilmesi lazimdi. Ama bir de isin dogrusu, gerçegi var. Bu köy bin yildir var. Ama bu köyün bin yildir suyu yok. Simdi bunu getirmis olmanin mutlulugu içindeyiz her seye ragmen, çünkü bu çagda bir köyün suyunun olmamasi, bu kadar insani bir ihtiyacin hale tamamlanmamis olmasi üzüntü verici, hepimiz açisindan ama her seye ragmen bir eksigi gideriyor olmak hepimiz için mutluluk vericidir. Bu borç bin yildir vardi. Bin yilda onlarca siyaset geldi geçti, bunlar yapamadilar. AK Parti içerisinde bunu yapmis olmanin ayrica mutlulugunu yasiyoruz, hayirli ugurlu olsun” diye konustu.

“Porsuklu’nun bugün suya kavusmus olmasi emin olun hepimizi ziyadesiyle mutlu ediyor”

Son olarak söz alan 65. Hükümette Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Milletvekili Ahmet Arslan, “Elbete ki bizim gönlümüzden geçen her köyün yolunu sicak asfalt yapmak. Her köyümüze alt yapi yapmak, her köyümün suyunu eksik akiyorsa, her evde 24 saat akacak sekilde getirmek, buna hiç süphe yok. Ancak bir gerçegi de unutmayin. 19 sene önce AK Parti iktidara gelince gazete mansetleri söyleydi. Eski parayla ‘Elli bin liraya satilik sehir Kars’ unutmayin AK Parti gelmeden önce gazetelerin mansetleri böyleydi. 19 yilda Kars’ta o kadar çok sey yapildi. Elbette ki susuz köy kalmasin istiyoruz. Nitekim Porsuklu köyünün suyu hiç yok degildi, suyu vardi ama akmiyordu. Çok sinirli akiyordu. Bizde Porsuklunun su problemini çözelim diye gerçekten çok ugrastik. Ama bir gerçekte var. Biz her sene yaklasik 40 milyon, eski parayla 40 trilyon Özel Idareye para getiriyoruz ki bu köylerin bu köylerin ihtiyaçlarini görelim. Hamd olsun, gecikmeli de olsa Porsuklu’nun bugün suya kavusmus olmasi emin olun hepimizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Biz sizin adiniza bundan mutluluk duyuyoruz” seklinde konustu.

AK Parti milletvekilleri daha sonra köyleri suya kavusan kadinlarla bir araya geldiler, kadinlarin mutluluklarina ortak oldular. Porsuklu köyünde suya kavusmanin mutlulugu yasaniyor.
Kaynak: İHA