Kamboçya, Hindistan'dan Ithal Edilen Dondurulmus Etlerde Covid-19 Tespit Etti

Kamboçya Saglik Bakanligi, Hindistan’dan ithal edilen dondurulmus etlerde korona virüs (Covid-19) tespit edildigini duyurdu.

Kamboçya Saglik Bakanligi, Hindistan’dan ülkeye getirilen toplam 5 nakliye konteynerinin 3’ündeki dondurulmus sigir etlerinde yeni tip korona virüse (Covid-19) rastlandigini açikladi.

Saglik Bakanligi’ndan yapilan açiklamada, Kamboçya’daki Pasteur Enstitüsü tarafindan laboratuvar testleri için dondurulmus manda etinden alinan örneklere yapilan Covid-19 testi sonuçlarinin pozitif çiktigi belirtildi. Virüs tespit edilen etlerin saglik önlemlerine uygun olarak bu hafta içinde imha edilecegi aktarildi.

Güneydogu Asya ülkesi Kamboçya, bu senenin baslarinda Covid-19 vakalarinin artmasi nedeniyle Hindistan ile ithalati 1 Mayis’ta geçici olarak askiya almis ancak Hindistan’da vaka sayilarinin düsmesi üzerine 19 Haziran’da tekrar baslatmisti.

Subat ayinda baslayan asi kampanyasi kapsaminda su ana kadar ülke nüfusunun yaklasik yüzde 40’ina en az bir doz asi yapildi. Salginin baslangicindan bu yana 74 bin 386 vaka tespit edilen ülkede salgin nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi bin 324’e ulasti.
Kaynak: İHA