Filistin'den Israil'in Dogu Kudüs'teki 'Sehir Merkezi' Projesine Tepki

Filistin Disisleri Bakanligi, Israil'in isgal altindaki Dogu Kudüs'te uygulamayi planladigi "Sehir Merkezi" projesini kinadi.

Bakanliktan yapilan yazili açiklamada, söz konusu projenin, Kudüs'ü Yahudilestirme planlarinin bir parçasi oldugu ifade edildi.

Projenin, Islami vakif mülkleri ve kiliseler dahil olmak üzere Filistinlilere ait mülk ve binalari açik sekilde hedef aldigi kaydedilen açiklamada, bu projenin uygulamaya konulmasi ve muhtemel yansimalarindan Israil'in sorumlu oldugu vurgulandi.

Israil'e bagli Kudüs Belediyesi Planlama ve Insa Merkez Komitesi, geçen yilin sonunda söz konusu projeyi belediye baskanligina sunmustu. Filistinli sakinlerin itirazlarinin ardindan ertelenen proje bu ay yeniden gündeme getirilmis ve bölge sakinlerine ay sonuna kadar itiraz etme firsati verilmisti.

Filistinli bazi kurumlar ve bölge sakinleri de projeye itiraz etmisti.

Dogu Kudüs'teki Eski Sehir'i çevreleyen 655 dönümlük bir alani kapsayan Israil plani, basta Salahaddin, Sultan Süleyman ve Ez-Zehra caddeleri ile Seyh Cerrah ve Vadi el-Cevz mahallelerinde yasayanlar olmak üzere on binlerce Filistinliyi etkiliyor.

Bu bölgeler ayrica, Dogu Kudüs'te "ticaretin kalbi" olarak kabul ediliyor.

Kaynak: AA