ÇAYKUR'un Selden Etkilenen Üç Fabrikasi Yeniden Devreye Girdi

Rize ve Artvin'de yasanan sel afetlerinden etkilenen ÇAYKUR'un üç fabrikasi, yapilan çalismalarin ardindan devreye alindi.

ÇAYKUR Genel Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Rize ve Artvin'de meydana gelen sel ve heyelanlarda ÇAYKUR'a ait Büyükköy, Ambarlik ve Arhavi Çay Fabrikasi da etkilendi.

Fabrikalarda üretimin aksamasina ragmen ÇAYKUR, diger fabrikalarini devreye sokarak aktarma yöntemiyle çay alim ve islenmesinde sorun yasanmasinin önüne geçti.

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ve ekibinin koordinasyonunda sürdürülen çalismalar sonrasinda fabrikalar kisa sürede yeniden üretime geçti.

Birinci sürgünde tarihinin en fazla yas çay alimini gerçeklestiren ÇAYKUR, ikinci sürgüne de hazirlikli girdi. Tam kapasite çalisan fabrikalarda ikinci sürgün yas çay alimlari sürüyor.

ÇAYKUR Genel Müdürü Alim, beraberindeki genel müdür yardimcilari ve daire baskanlari ile Rize, Trabzon ve Artvin'deki fabrikalari ve alim yerlerini denetledi.

Alim, bölgede yasanan sel afeti sonrasinda devletin tüm kurumlarinin yaralari sarmak için çalistigina isaret ederek "Bu vesile ile selde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah'tan rahmet diliyor, kayip vatandaslarimizin bir an önce bulunmasini temenni ediyorum. Üreticilerimize ve vatandaslarimiza geçmis olsun dileklerimizi iletiyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA