ASÜ'de Lisansüstü Ögrenci Alimi Basvurulari 22 Agustos'ta Sona Erecek

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sahin, 2021-2022 Egitim-Ögretim Yilinda ASÜ’ye doktora ve tezli-tezsiz yüksek lisans düzeyinde toplam bin 613 ögrenci alinacagini, basvuru islemlerinin çevrim içi ortamda sürdügünü söyledi.

ASÜ'de Lisansüstü Ögrenci Alimi Basvurulari 22 Agustos'ta Sona Erecek
ASÜ’de lisansüstü egitimlerin Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Saglik Bilimleri Enstitüsü bünyesinde verildigini kaydeden Sahin, yeni dönemin kontenjanlarina dair bilgiler aktardi. Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne 890, Fen Bilimleri Enstitüsü’ne 629 ve Saglik Bilimleri Enstitüsü’ne 94 ögrenci alinacagina dikkat çeken ASÜ Rektörü Sahin, “Toplamda 159 doktora, 788 tezli yüksek lisans ve 666 tezsiz yüksek lisans düzeyinde ögrenci alimi yapacagiz. Basvurular çevrim içi ortamda basladi ve devam ediyor. Bu süreçte tüm adaylara basarilar diliyoruz” dedi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü bu yil doktora düzeyinde alti anabilim dalina 55, tezli yüksek lisans düzeyinde 21 anabilim dalina 379, tezsiz yüksek lisans düzeyinde sekiz anabilim dalina 456 ögrenci alacak. Fen Bilimleri Enstitüsü ise doktora düzeyinde 12 anabilim dalina 89, tezli yüksek lisans düzeyinde 16 anabilim dalina 330, tezsiz yüksek lisans düzeyinde iki anabilim dalina 210 ögrenci alimi yapacak. Saglik Bilimleri Enstitüsü de doktora düzeyinde bir anabilim dalina 15, tezli yüksek lisans düzeyinde ise sekiz anabilim dalina 79 ögrenci alacak. Lisansüstü egitim için çevrim içi basvurular 22 Agustos 2021 tarihinde sona erecek. Takvime ve genel hususlara iliskin detayli bilgilere ASÜ’nün ve enstitülerin resmi web siteleri üzerinden erisilebiliyor.
Kaynak: İHA