AK Parti'li Aydin'dan Bolu Belediye Baskani Özcan'in Yabanci Uyruklulara Iliskin Ifadelerine Yönelik Açiklama Açiklamasi

'Sayin Tanju Özcan'i akla, mantiga ve vicdana davet ediyorum. Yapamayacagi seylerin sözünü vermesin. Bunlarin uygulanmasina ne vicdan ne de hukuk izin vermeyecek'

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydin, Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan'in, yabanci uyruklularin faydalandigi bazi belediye hizmetlerine zam yapilacagina yönelik görüslerine iliskin, "Sayin Tanju Özcan'i akla, mantiga ve vicdana davet ediyorum. Yapamayacagi seylerin sözünü vermesin. Bunlarin uygulanmasina ne vicdan ne de hukuk izin vermeyecek." dedi.

Aydin, Bolu Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde Özcan'in ifadelerine iliskin açiklamalarda bulundu.

Bolu'nun "Köroglu sehri" oldugunu dile getiren Aydin, "Ancak Köroglu'nun bir de karsi tarafi var, Bolu Beyi. Bolu Belediye Baskani su an bir 'Bolu Beyi' gibi davraniyor. Tamamen diktatör bir tavirla hareket ediyor. Uluslararasi hukuku, insan haklarini, Türkiye'de yasayan tüm vatandaslarin haklarini ihlal eden konusmalar çerçevesinde hareket ediyor. Söylemlerinin hiçbirinin realite olarak bir gerçegi yansitmadigini aslinda tüm vatandaslar biliyor." diye konustu.

Aydin, Özcan'in seçilmeden önce Suriyelileri Bolu'dan gönderecegi yönündeki açiklamalarini hatirlatarak, "Ancak bir insan gücünün yetmeyecegi seyleri söylerse sonuçta böyle olur çünkü kendisi hala sunu kavramaktan aciz, kendisi sadece belediye baskani. Belediye baskaninin yetkileri yasalarla belirlenmis. Dolayisiyla onun haricinde hareket etme kabiliyeti yok." dedi.

CHP'nin geçen yillarda göç ve göçmenlerle ilgili hazirladigi rapordan bahseden Aydin, sunlari kaydetti:

"Galiba kendi partisinin söylemleri noktasinda da Belediye Baskaninin ciddi bilgi eksikligi var. CHP'nin göç ve göçmenlerle ilgili hazirladigi 150 sayfalik bir rapor var. Milletvekillerinden ve genel baskan yardimcilarindan olusan bir ekip hazirlamis bu raporu. Ön sözünü de Sayin Kemal Kiliçdaroglu yazmis. Dolayisiyla CHP'nin bir beyanati bu. Diyor ki 'AK Parti'nin Suriyelilere, mültecilere yaptigi yardimlar azdir. Suriyelilere daha fazla yardim yapilmalidir. Mültecilere yapilan yardimlar lütuf gibi sunulmamalidir hatta devletin sosyal yardimlari kapsaminda degerlendirilmeli ve bu yardimlar artirilmalidir. Onlarin daha iyi kosullarda yasamalari için bunlara daha düzgün ikametler de saglanmalidir.' diyor."

Aydin, Özcan'in farkli bir ruh hali içinde oldugunu söyleyerek, "Böyle bir profil içinde, böyle bir ruh hali içinde saglikli düsünüp Bolu'yu idare etmesi su an mümkün görünmüyor. Bunu yalnizca biz söylemiyoruz. Kendi partilileri de kendi partisinin genel baskan yardimcisi ve milletvekilleri de kendisinin dogru söylem ve eylemler içinde olmadiginin bir kez daha altini çiziyor." ifadelerini kullandi.

- "Suç duyurusunda bulunacagim"

Özcan'in evinde yabanci uyruklu bir hizmetli çalistirdigi iddiasina deginen Aydin, söyle devam etti:

"Kendisi katildigi bir televizyon programinda 'Evimizde çifte vatandas olan biri çalisti.' dedi. Ancak bizzat esi Sayin Meral Özcan bir yorum yazmis. Demis ki 'Evet, evimizde böyle biri çalisti. Ama onun haricinde bir kadincagiz çalisti, 8 yasinda çocugu olan bir kadincagiz.' Bu bir gerçek ki kendisi televizyon yayininda dogru bir söylemde bulunmadi. Yanlarinda çalistirdiklari bir kisinin daha oldugunu bizzat esi ifade etmistir."

Aydin, Özcan'in söylemlerinin toplumda ayrismaya sebep olabilecegini belirterek, "Ben de bir vatandas, bir anne olarak suç duyurusunda bulunacagim. Yarin Bolu'da ya da Türkiye'de olabilecek herhangi bir vakada sorumlu olan Tanju Özcan'dir. Direkt olarak insanlari, bir toplumu, bir irki, bütün bu vatandaslari böyle degerlendirmek, bir kalip içine almak son derece yanlis. Sayin Tanju Özcan'i akla, mantiga ve vicdana davet ediyorum. Yapamayacagi seylerin sözünü vermesin. Bunlarin uygulanmasina ne vicdan ne de hukuk izin vermeyecek." degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA