ABD'de Tüketici Güveni 17 Ayin Zirvesinde

ABD'de Conference Board Tüketici Güven Endeksi, temmuzda aylik 0,2 puan artisla 129,1 seviyesine çikarak 17 ayin en yüksek seviyesini kaydetti.

Conference Board, Amerikali tüketicilerin egilimlerini ölçen tüketici güven endeksine iliskin temmuz ayi verilerini açikladi.

Buna göre, tüketici güven endeksi, temmuzda geçen aya kiyasla 0,2 puan artarak 129,1'e çikti.

Bu dönemde piyasa beklentilerinin aksine artis gösteren ve Subat 2020'den bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulasan tüketici güveninin 123,9 degerini almasi öngörülüyordu. Tüketici güveni, haziranda 128,9 degerini almisti.

Amerikali tüketicilerin mevcut is ve is gücü piyasasi kosullarina iliskin degerlendirmelerini yansitan mevcut durum endeksi, temmuzda 0,7 puan artisla 260,3 seviyesine çikti.

Gelecege yönelik kisa dönemli degerlendirmeleri yansitan beklentiler endeksi ise ayni dönemde degisim göstermeyerek 108,5 degerinde gerçeklesti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Conference Board'un Ekonomik Göstergeler Kidemli Direktörü Lynn Franco, tüketici güveninin temmuzda yatay seyrettigini ancak Subat 2020'den bu yana en yüksek seviyede oldugunu belirtti.

Tüketicilerin mevcut kosullara iliskin degerlendirmelerinin sabit kaldigini aktaran Franco, bunun üçüncü çeyrekte ekonomik büyümenin güçlü bir baslangiç yaptigini gösterdigini ifade etti.

Franco, tüketicilerin kisa vadeli görünüm konusundaki iyimserliginin degismedigini ve is kosullarinin, istihdamin ve kisisel finansal beklentilerin iyilesmesini beklemeye devam ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA