111 Bin Gazi Torunu Ecdadiyla Bulusuyor

Daha önce 104 bin 893 ögrenciyi ve vatandasi Çanakkale’ye uçakla ziyaret imkani sunan Sahinbey Belediyesi, bu kez ise 111 bin gazi torununu ecdadiyla bulusturuyor.

111 Bin Gazi Torunu Ecdadiyla Bulusuyor
Daha önce 104 bin 893 ögrenciyi ve vatandasi “Gaziler Diyarindan, Sehitler Diyarina” projesiyle ecdadiyla bulusturan Sahinbey Belediyesi 27 Temmuz itibariyle ziyaretlere yeniden basladi.

Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yilinda baslatilan ve 104 bin 893 ögrencinin ve vatandasin ecdadiyla bulustugu “Gaziler Diyarindan Sehitler Diyarina” Projesi kapsaminda 2021 yilinin ilk ziyareti korona virüse karsi alanin tedbirlerle gerçeklestirildi.

111 bin kisinin daha gazi Çanakkale’de bulunan atalarinin mezarlarini ziyaret etmesi hedefleniyor.

“Projemizi sürdürecegiz”

111 bin gazi torunSahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, “Gaziler Diyarindan Sehitler Diyarina” projesi ile vatandaslarin ve ögrencileri yeniden ecdadi ile bulusacagini belirterek, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü Yil etkinlerinde baslattigimiz “Gaziler Diyarindan Sehitler Diyarina” projemize yeniden basladik. Bugüne kadar 104 bin 893 ögrencimizi ve vatandasimizi Gaziler Diyarindan Sehitler Diyarina götürdük. Çanakkale tarihimizde çok önemli bir yer tut Gençlerimize milli bir suur kazandirmak ve bu vatan topraklarinin nasil kazanildigini yerinde göstermek istiyoruz. Bu projeyi Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan 253 bin sehidimizin oldugu cennet vatanimizin bir kösesi. Projemizin tüm masraflari yine belediyemiz tarafindan karsilanacak.rdogan çok önemsiyor. Projemizi simdiye kadar oldugu gibi bundan sonrada basarili bir sekilde devam ettirecegiz” diye konustu.

Baskan Mehmet Tahmazoglu, Çanakkale’ye gitmek isteyen vatandaslarin https://basvuru.sahinbey.bel.tr/CanakkaleBasvuru.aspx adresinden basvuru yapabileceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA