Kahramanmaras'ta Düzenlenen 'Elbistan Festivali' Basladi

Kahramanmaras'ta 6 gün sürecek "Elbistan Festivali" sanatçi Cem Adrian'in konseriyle basladi.

Elbistan Belediyesi tarafindan ilçenin ekonomisinin canlandirilmasi ve tanitimina katki sunulmasi amaciyla ilk kez gerçeklestirilen festival kapsaminda, protokol üyelerinin katilimiyla kent merkezinde kortej yürüyüsü gerçeklestirildi.

Daha sonra festivalin düzenlendigi Pinarbasi Mesire Alani'na ziyaretçiler yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun bir sekilde alindi ve sahne alan yerel sanatçilar türküler seslendirdi.

Etkinlige katilan AK Parti Kahramanmaras Milletvekili Imran Kiliç, burada yaptigi konusmada, festivalin hayirlara vesile olmasini temenni etti.

Etkinlige çevre il ve ilçelerden ziyaretçilerin katilmasinin kendilerini mutlu ettigini belirten Kiliç, "Çünkü Elbistan güzelliklerin setidir, cihanin bir özetidir. Günes, toprak, hava ve su bunlar bereket olgusu, hepsi bulunur burada, eksiz ve bir arada. Ceyhan burada olusur, bir çok kol alir ve gelisir. Burasi erdemliler otagidir. Pehlivanlar yatagidir. Elbistan'in güzelliklerini ne kadar dile getirsek bitiremeyiz. Burasi doga, tarih, kültür ve ekonomi sehridir." diye konustu.

AK Parti Kahramanmaras Milletvekili Habibe Öçal da etkinligin kent adina önemli bir organizasyon oldugunu belirterek, gençlerin festivale yogun ilgi göstermesinin kendilerini mutlu ettigini söyledi.

Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz ise birbirinden degerli sanatçilari kentte agirlamanin kendilerini oldukça heyecanlandirdigini ifade etti.

Konusmalarin ardindan sahneye çikan sanatçi Cem Adrian, hayranlari için sevilen sarkilarini seslendirdi.

Katilimin ücretsiz oldugu, hayranlarinin oldukça ilgi gösterdigi konserde, Adrian, "Veda busesi", "Sen Gel Diyorsun", "Sari Gelin" ve Duydum ki Unutmussun" gibi sarkilarin da arasinda oldugu çok sayida eser seslendirdi.

Alti gün sürecek festivalde, yarin Mehmet Erdem, 28 Temmuz'da Yusuf Güney, 29 Temmuz'da Ali Kinik, 30 Temmuz'da Irmak Arici, 31 Temmuz'da Oguz Aksaç ve 1 Agustos'ta da Haluk Levent sahne alacak.

Kaynak: AA