Izmir'de Genç Kizin Basörtüsünün Çikarilip Darp Edilmesiyle Ilgili 1 Tutuklama

Izmir’de geri manevra yaparken çarptigi 23 yasindaki Rabia Yilmaz’a küfür ederek basörtüsünü zorla çikarttigi ileri sürülen dolmus soförü tutuklanirken, esi oldugu öne sürülen kadin ise ev hapsi karariyla serbest birakildi.

Izmir'de Genç Kizin Basörtüsünün Çikarilip Darp Edilmesiyle Ilgili 1 Tutuklama
Izmir’in Karabaglar ilçesinde Kurban Bayrami’nin 3. günü yasanan olayda 23 yasindaki Rabia Yilmaz, saat 18.25 siralarinda iki kisinin sözlü ve fiziki saldirisina maruz kaldi. ATM’den para çektigi sirada Buca-Bornova hattinda çalisan bir dolmus soförünün minibüsü ile üzerine dogru geri manevra yaptigini ve aracin altinda kalma tehlikesi atlattigini söyleyen Yilmaz, soför ile tartisti. Dolmus soförünün esi oldugu öne sürülen kadin ise Yilmaz’a küfürler savurarak özür dilemesini istedi. Daha sonra araçtan inen kadin, iddiaya göre Yilmaz’in basörtüsünü çikarip darp etti. Olayin ardindan polis merkezine giden Rabia Yilmaz, dolmus soförü ve esi oldugu ifade edilen kadindan sikayetçi oldu. Olaydan kisa süre sonra süpheliler polis ekiplerince gözaltina alindi.

Bayram ziyaretinden döndügü sirada olayin yasandigini anlatan Yilmaz, “Nisanliyim ve ev aradigim için yürüyerek eve dönüyordum. ATM’nin önünde duran dolmusu park halinde sandim ama degilmis. Karsiya geçmek için hamle yaptim. Dolmus geri geri gelmeye baslayinca ‘Abi ben varim’ dedim ama bana dogru gelmeye devam etti. Araca vurdum, yine gelmeye devam etti ve dizime çarpi. Canim yaninca ben de ‘Abi geri zekali misin sen?’ diye bagirdim. Bana ‘Sen kimsin?’ diyerek hakaretler etmeye basladi.

Ben tek basima oldugum için korktum ve karsiya geçtim. Yanindaki kadin, ‘Çabuk kocamdan özür dile’ diyerek bana küfürler etmeye basladi.

Beni takip etmeye basladilar ve araçtan indiler. ‘Çabuk özür dile’ diyerek yine küfür ettiler. Kadin direkt benim basörtümü açti ve küfürler etti. Kadin tokat atarken adam da arkadan sirtima vurdu” dedi.

Yilmaz, Izmir milletvekilleri AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim ve AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag’in da kendisini arayip geçmis olsun dileklerini ilettiklerini söyledi.



Gözaltina alinan dolmus soförü R.E. ve Y.E. ise, emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimligince dolmus soförü R.E. tutuklanirken, esi oldugu öne sürülen Y.E. ise ev hapsi sartiyla serbest birakildi.

Bassavciliktan açiklama gelmisti

Izmir Cumhuriyet Bassavciligindan konuyla ilgili yapilan açiklamada su ifadelere yer verilmisti:

"Karabaglar ilçesinde süpheliler R.E. ve Y.E. ile müsteki R.B. arasindaki trafikte meydana gelen tartisma olayinda süphelilerin müstekiye yönelik basörtülü olmasini kastederek ’Sen kapali misin? AK Parti’nin köpegisin, kapali diye namuslu musun?’ seklinde hakaret ve tehdit içeren söylemleri, basörtüsünü açmaya çalisarak darp ettikleri iddiasiyla ilgili olarak yürütülen sorusturma kapsaminda müsteki iddiasini destekler nitelikte tanik beyani ile güvenlik kamera görüntülerine göre ek delillerin ortaya çikmasi üzerine süpheliler, cebir ve tehdit kullanmak suretiyle üzerlerine atili inanç, düsünce ve kanaat hürriyetinin kullanilmasini engelleme (TCK md.115/3) suçundan 25 Temmuz 2021 tarihinde yakalanarak gözaltina alinmislardir. Gözalti islemleri halen devam etmektedir."
Kaynak: İHA