Elbistan Festivali On Binlerce Kisiyi Bulusturdu

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde düzenlenen Elbistan Festivali, Cem Adrian konseri ile basladi. Festivalde insan seli yasanirken, on binlerce kisi Adrian’in sarkilari ve türküleri ile costu.

Elbistan Festivali On Binlerce Kisiyi Bulusturdu
Basta Elbistanlilar olmak üzere gurbetçiler ve Türkiye’nin birçok yöresinde yasayan Elbistanlilar ile çevre il ve ilçelerden gelen on binlerce kisiyi bulusturan Elbistan Festivali, kortej yürüyüsü ile start aldi. Atli zabita ekipleri ve bando esliginde Sehit Er Rahmi Koldan Meydani’nda festival mesalesi yakildi. Dulkadiroglu Caddesi’nde devam eden kortej, Ahmet Karacabey Caddesi’nden geçerek tekrar basladigi noktada sona erdi. Elbistan Festivali’ndeki büyük cosku, gençlerin sevgilisi Cem Adrian’in konser programindan saatler öncesinden alana yansidi. Çogunlugunu gençlerin olusturdugu izleyiciler, Pinarbasi mesire alaninda yerini aldi. Konser ani yaklastikça da heyecan ve cosku tavan yapti. Ünlü sanatçi Cem Adrian’in sahneye çikmasiyla ise alandan alkislar ve islik sesleri yükseldi. Cem Adrian, sahneye çiktiginda on binlerce kisiyi görünce, “Elbistan’a daha önce neden gelmemisim. Çok eglenecegimize söz veriyorum” dedi.

Alani dolduran 7’den 70’e on binlerce kisi, hep bir agizdan Adrian’in seslendirdigi türkü ve sarkilara eslik etti. Adrian, konserine dillere pelesenk olan sarkilari ile basladi.

Adrian, konserin ilk bölümünde Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz’ü sahneye davet etti. Baskan Gürbüz, alani dolduran coskulu kalabaliga hitaben, “Çok güzelsiniz. Harikasiniz. Cem Adrian’i agirlamak bizler için çok güzel. Festivalimize ülkemizin en güzel seslerinden ve yorumcularindan biri ile basladik. Cem Adrian, Elbistan’i çok seviyor. Size deger Türkiye’ye deger slogani ile bu festivali düzenledik. Gerçekten de görüyorum ki size deger. Elbistan bugün çok güzel. Bundan sonra da ilkleri yasayacagiz. Elbistan’in sesini dünyaya duyuracagiz. Iyi ki varsiniz” dedi.

Daha sonra konserine kaldigi yerden devam eden Adrian, ‘Gelemem diyorum sen gel diyorsun’, ‘Uzun ince bir yoldayim’ , ‘Ben seni çok sevdim’, ‘Ela gözlüm’ gibi sarki ve türkülerle katilimcilara unutulmaz bir gece yasatti. Festivale 8 ünlü sanatçinin katilacagi belirtildi.
Kaynak: İHA