Sakarya'daki Maden Deresi Ve Selalesi Bayramda Ziyaretçi Akinina Ugradi

Sakarya'nin Kocaali ilçesinde, Kurban Bayrami tatilini firsat bilen tatilciler, iki yil önce "Nitelikli Dogal Koruma Alani" ilan edilen Maden Deresi ve Selalesi ile mesire alaninda yogunluk olusturdu.

Sakarya'daki Maden Deresi Ve Selalesi Bayramda Ziyaretçi Akinina Ugradi
Osmanli döneminin son zamanlarinda kursun, boraks, çinko ve altin çikarilan bölgenin, zaman içinde kullanim disi kalmasiyla olusturulan Kocaali'deki mesire alanina gelen çok sayida ziyaretçi, piknik ve mangal yaparak keyifli vakit geçirdi.

Eski dar maden tünellerinden ve dere içinden geçerek yaklasik 45 dakikalik yürüyüs gerçeklestiren bazi dogaseverler, Maden Deresi'ndeki selaleye girerek serinleme firsati buldu.

Doga içerisinde çesitli spor aktiviteleri de yapan ziyaretçiler, bol bol fotograf çekti.

Maden Deresi'nde isletmecilik yapan Hüseyin Çatalbas, AA muhabirine, misafirleri agirlamanin kendilerini mutlu ettigini söyledi.

Kurban Bayrami tatilinde ziyaretçi sayisinin arttigini dile getiren Çatalbas, "Çok sükür bizim ve isletmeci arkadaslarimizin yüzü gülüyor. Misafirlerimizden istegimiz, tatil beldeleri ve toplu alanlarimizin bir daha kapanmamasi, hayatimizin olagan sekilde devam etmesi için mutlaka asi olmalaridir." diye konustu.

Kaynak: AA