Giresun'un Dereli Ilçesi Kurban Bayrami'nda Binlerce Turisti Agirladi

Dereli Belediye Baskani Zeki Senlikoglu: 'Uzun zaman sonra yörede bu kadar yogun kalabalik topluluklarini agirladik'.

Tabiat parklari, Mavigöl ve yaylalariyla öne çikan Giresun'un Dereli ilçesi, yeni tip koronavirüs ile (Kovid-19) mücadelede geçilen kademeli normallesme süreciyle birlikte, Kurban Bayrami'nda binlerce turisti agirladi.

Dereli Belediye Baskani Zeki Senlikoglu, AA muhabirine, Dereli'nin, "yaylalar diyari" olarak nitelendirildigini söyledi.

Tabiat parklarinin yani sira Mavigöl'ün de etkisiyle yörede turizm hareketliliginin daha da canlandigina isaret eden Senlikoglu, yörenin Kurban Bayrami ve tatili sürecinde binlerce misafiri agirladigini belirtti.

Senlikoglu, son yillardaki en yogun 9 günlük bayram tatilini yasadiklarini vurgulayarak, "Insanlar akin akin Dereli'ye geldi. Yaylalar, tabiat parklari ve Mavigöl, ziyaretçilerle dolup tasti. Uzun zaman sonra yörede bu kadar yogun kalabalik topluluklarini agirladik." dedi.

Otel ve konaklama merkezlerinde yüzde 100 doluluk oraninin yakalandigina dikkati çeken Senlikoglu, yasanan hareketlilige bagli olarak bölge esnafinin yüzünün de güldügünü kaydetti.

Senlikoglu, Kurban Bayrami ile baslayan turizm hareketliliginin yaz dönemi boyunca devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA