Denizde Kaybolan Genci Arama Çalismalari Sürüyor

Kastamonu’nun Abana ilçesinde dün ögleden sonra serinlemek için girdigi denizde kaybolan genci arama çalismalari devam ediyor.

Denizde Kaybolan Genci Arama Çalismalari Sürüyor
Kastamonu’dan arkadasi ile birlikte Abana ilçesine gelerek serinlemek için denize giren lise ögrencisi Serhat Özcan’in (18), bir süre sonra akintiya kapilarak gözden kaybolmasi üzerine arama çalismasi baslatildi. Dün aksamüzerine kadar yapilan arama çalismalarinda ekipler bir sonuç elde edemedi. Havanin kararmasi üzerine ara verilen arama çalismalarina, sabahin erken saatlerinde yeniden baslandi. Denizde kaybolan Serhat Özcan’in arama çalismalarina Sahil Güvenlik Bati Karadeniz Grup Komutanligina bagli 3. dalis timi, Inebolu Sahil Güvenlik Komutanligi, Abana Belediyesi cankurtaran ekipleri ile AFAD ve emniyet güçleri katildi.



Özcan’in ailesinin sahilde bekleyisi sürüyor

Öte yandan kayip haberi duyar duymaz Kastamonu’dan Abana ilçesine gelen Serhat Özcan’in ailesi ise denizde devam eden arama çalismalarini yakindan takip ediyor. Serhat Özcan’in halasi, "Yüzmeyi bilemeyen denize girmesin, bizler yandik. Allah kimsenin basina vermesin. Serhat denize arkadasiyla geldi. Arkadasi kurtulmus fakat deniz Serhat’i içeriye dogru almis. Dalga alip gitmis. Ekipler dünden beri seferber oldular ama hala bulamadilar. Serhat hali yikamacida çalisiyordu. Babasi da bir kafede, annesi de günlük islere gidiyordu. Bu sekilde geçinip gidiyorlardi. Kimseye bir zararlari yoktu. Bir tek kardesi var. Konusmaya halim kalmadi, çok üzgünüz. Biz dirisinden vazgeçtik, ölüsünü istiyoruz. Dirisi yok bari en azindan ölüsü olsun, bir mezari olsun" diye konustu.

Arama çalismalarina hem havadan, hem de karadan destek veriliyor.
Kaynak: İHA