Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Baskani Esendemir, Sile'deki Gazetecilere Saldiriyi Kinadi Açiklamasi

'Olayin sorumlularinin arastirilip, gerekli yasal müeyyidelerle bir an önce cezalandirilmasini bekliyoruz'.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Baskani ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Baskan Vekili Cafer Esendemir, Sile'de haber takibi yapan gazetecilere yönelik saldiriyi kinadi.

Esendemir, yaptigi yazili açiklamada, amaci sadece halkin haber almasini saglamak olan basin mensuplarina yapilan saldirilarin asla kabul edilemeyecegini belirtti.

Esendemir, açiklamasinda sunlari kaydetti:

"Son günlerde sahada çalisan basin mensuplarina yönelik saldirilar giderek artiyor. Bunu üzüntüyle takip ediyoruz. Sile'de denizde kaybolan yurttaslarla ilgili haber takibine giden A Haber ekibine geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz. A Haber muhabiri Çagdas Evren Senlik ile kameraman Ayhan Aritürk çekim yaparken engellendi ve saldiriya ugradi. A Haber ekibi gördükleri siddetten dolayi darp raporu aldi. Olayin sorumlularinin arastirilip, gerekli yasal müeyyidelerle bir an önce cezalandirilmasini bekliyoruz.

Su asla unutulmamali ki; yapilan bu saldirilar basini hiçbir zaman susturamayacak ve halkin dogru haber alma hakkina engel olamayacak. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu olarak sahada çalisan basin mensuplarina yönelik bu tür saldirilarin kabul edilemez oldugunu belirtiyor ve kiniyoruz."
Kaynak: AA