Cevdet Yilmaz, Bingöl'de AK Parti Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi

'Seçim filan yok, seçim Allah'in izniyle zamaninda olacak. Çünkü AK Parti her seyi normallestiren bir parti, normal zamaninda olmasini tercih eden bir parti. Seçimler de Allah'in izniyle 2023 yilinda normal zamanda gerçeklesecek' 'Türkiye'nin en büyük küçük sanayi sitesi su anda Bingöl'de yapiliyor. Yanlis hatirlamiyorsam 501 atölyesi olan devasa bir küçük sanayi sitesi bu. Bittigi zaman 45 bin insan orada çalisacak'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Cevdet Yilmaz, erken seçim söylemlerine iliskin, "Seçim filan yok, seçim Allah'in izniyle zamaninda olacak. Çünkü AK Parti her seyi normallestiren bir parti, normal zamaninda olmasini tercih eden bir parti. Seçimler de Allah'in izniyle 2023 yilinda normal zamanda gerçeklesecek." dedi.

Yilmaz, Ilicalar beldesindeki Cevdet Yilmaz Parki'nda düzenlenen AK Parti Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisi'nda yaptigi konusmada, AK Parti'nin bölgeyi ve dünyayi etkileyen bir siyasi hareket oldugunu söyledi.

- "AK Parti'nin farki, seçim olmayan zamanda vatandasa gitmesi"

Partilerinin temsilcilerine de çok önemli sorumluluklar yüklendigini animsatan Yilmaz, söyle devam etti:

"AK Parti'nin böyle çalistigini görenler bazen, 'acaba seçim mi var?' diyorlar. Böyle bir, iki mesaj atanlar da oldu geçtigimiz dönemlerde. 'Herhalde seçim var, o yüzden böyle dolasiyorlar' falan diyorlar. Seçim filan yok, seçim Allah'in izniyle zamaninda olacak. Çünkü AK Parti her seyi normallestiren bir parti, normal zamaninda olmasini tercih eden bir parti. Seçimler de Allah'in izniyle 2023 yilinda normal zamanda gerçeklesecek. AK Parti'nin farki, seçim olmayan zamanda vatandasa gitmesi. Diger partilerden hiçbirini böyle bir çalismada gördünüz mü? Çok sükür AK Parti'nin farki bu iste. AK Parti seçim olmasa da vatandasin kapisina giden, derdini soran, derdini dinleyen, kendisini anlatan, vatandasi dinleyen bir parti. Iste bu farkimizi ortaya koyduk. Seçim olmayan zamanda gitmek çok daha kiymetli."

- "Türkiye'nin en büyük küçük sanayi sitesi su anda Bingöl'de yapiliyor"

Ileriki süreçte istihdam konusuna daha çok yogunlasacaklarini belirten Yilmaz, "Türkiye'nin en büyük küçük sanayi sitesi su anda Bingöl'de yapiliyor. Yanlis hatirlamiyorsam 501 atölyesi olan devasa bir küçük sanayi sitesi bu. Bittigi zaman 4-5 bin insan orada çalisacak. Bingöl'ün hakikaten bir üretim üssü olacak orasi. Çok önemli bir yer, arsa tahsisinden, ödenek tahsisinden her konulariyla ilgilendik ve bu noktalara geldi çok sükür." diye konustu.

- "Sehir hastanesi niteliginde bir hastanemiz olacak"

Bingöl'de 400-500 yatakli yeni bir hastanenin ihale edilecegini aktaran Yilmaz, sunlari paylasti:

"Mevcut hastanedeki 250 yatakla birlesince 700-750 yatakli sehir hastanesi niteliginde bir hastanemiz olacak. O zaman bugün sikayet edilen birtakim hususlar ortadan kalkmis olacak ve Allah'in izniyle vatandasimiz hizmet alacak. Disariya sevkler daha da azalacak. Ben sunu da iddiali söylüyorum, okullarimiza bakin, kesinlikle metropol sehirlerden fiziki sartlarimiz daha iyi durumda. Buna ragmen yenilemeye devam ediyoruz. Eksik olmaz mi bir yolda, bir köyde bir eksik olabilir. Ama geçmisle mukayese edilemez bir fark var. Muazzam bir yatirim yaptik gerçekten."

Ülke tarihinde tek parti dönemleri hariç bu sürede iktidarda olan baska partinin bulunmadigini dile getiren Yilmaz, bunun sirrinin güçlerini halktan almalari oldugunu vurguladi.

"Halk bizim arkamizda oldugu sürece, millet bizi destekledigi sürece bu ülkeyi yönetmeye devam ederiz. Ama Allah korusun millet arkamizda olmazsa biz hiçbir sekilde bu süreci devam ettiremeyiz. Dolayisiyla biz milletin bagrindan çikmis bir partiyiz." ifadesini kullanan Yilmaz, milletle yol yürümeye devam edeceklerini kaydetti.

Bingöl'de geçmiste bir fakültenin kurulmasinin bile hayal edilemedigini hatirlatan Yilmaz, Bingöl Üniversitesinin ögrenci sayisinin su anda 18 bine ulastigini belirtti.

Yilmaz, kentte turizm alaninda da önemli çalismalar yapildigini dile getirdi.

Bingöl'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarinin arttigina da deginen Yilmaz, herkesin asi olmasi ve bu konuda parti teskilatinin da görev almasi gerektigini ifade etti.

Toplantiya, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Belediye Baskani Erdal Arikan, AK Parti Il Baskani Hasim Saglar, ilçe ve belde belediye baskanlari ile partililer katildi.
Kaynak: AA