Büyükleri Kirletti, Eymen Toplayarak Örnek Oldu

Eskisehir’de zaman geçirmek için parka gelen 13 yasindaki Eymen Çiçek, parki kirli görünce çöpleri topladi.

Büyükleri Kirletti, Eymen Toplayarak Örnek Oldu
Eskisehir’in Yenibaglar Mahallesi’nde özellikle gençlerin yogun bir sekilde tercih ettigi Kum Saha Baglar Parki’nda olusan manzara pes dedirtti. Parkta her 50 metrede bir çöp poseti ya da kutusu olmasina ragmen çimlerin üzerine atilan ambalaj kâgitlari, alkol siseleri ve çekirdek kabuklari mahallelinin tepkisini çekti. Çogunlukla aksam saatlerinde kalabaligin yasandigi parkta yere atilan çöpler çirkin görüntü olusturdu. Olusan manzaraya kayitsiz kalmayan 13 yasindaki Eymen Çiçek, oynamak için geldigi parki temizlemeye basladi.

Bu hareketi ile çevresinden taktir toplayan Eymen, park alaninda bulunan çöplerin yarisindan fazlasini toplayarak çöp kutusuna atti.

“Pis görünce müdahile etmek istedim”

Eymen Çiçek, parka geldiginde çimlerin üzerindeki çöpleri gördügünü ve bu duruma çok sinirlendiginde ifade etti.

Çiplak ellerle çöpleri toplayan Eymen, parkin tamamini çöplerden arindirmak istedigini dile getirdi. Eymen, ”Her gün buraya geliyorum. Bugün park çok pis. Yere cips poseti, sigara izmariti, alkol siseleri, çocuk bezini atmislar. Dogayi böyle pis görünce müdahile etmek istedim. Benim üzerim biraz batti ama doganin pis olmasindan daha iyidir. Bu atilan çöpler toprakta yillar sonra kayboluyor. Insanlarin dogayi temiz tutmasini istiyorum” dedi.



“Insanlar bilinçsiz”

Oglunun örnek davranisi karsisinda çok mutlu oldugunu ifade eden anne Deniz Çiçek, aksamlari parkta çöp sorunun yani sira alkollü kisilerin de çevreye verdigi rahatsizliktan dolayi parka gelmeye korktuklarini aktardi. Deniz Çiçek, “Her hafta sonu da hafta içi de buraya geliyoruz. Çocuklarim burada daha rahat bisiklet binebiliyorlar. Ama her geldigimizde burasi çöp içeresinde oluyor. Bugün geldigimizde ise gerçekten fazla bir çöp yigini vardi. Çardaklarin her kösesinde belediyenin koydugu çöp posetleri ve kutular var. Bizim insanlarimiz çöpleri sürekli yerlere atiyorlar. Çok fazla alkol tüketildigi için alkol siseleri de yerlerde birakiliyor. Yani igrenç bir durum. Burada çok fazla kavga oluyor. Buradan kaçtigimiz zamanlari hatirliyorum. Belediye tamam çalisiyor ama insanin kendisinde biten bir sey bu. Insanlar temiz degil yani, gençler zaten hiç dikkatli degil. Bence bu parkta ve digerlerinde Bekçi ekiplerinin durmasi gerekiyor” diye konustu.



“Bahçeme tuvaletlerini yapiyorlar”

Parkin karsinda oturan Alaattin Güler ise, çöp sorununun arttigini söyledi.

Parkta alkol alindigini belirten Güler, alkolün etkisiyle kendini kaybeden sahislarin evinin bahçesine tuvaletlerini yaptiklarini ifade etti.

Alaattin Güler, "Bu parkin yakinlarinda oturuyorum. Bu parktaki çevre kirliligi bütün mahalleyi etkiliyor. Torunumu çikariyorum bisikleti ile gezecek yer yok. Çöp torbalari olmasina ragmen çöpler yere atilmis. Çekirdekleri çitleyip yerlere atmislar mesela. Gelip evin bahçesine tuvaletini yapmak isteyenler oluyor. Kime basvuracagimizi bilmiyorum, yasim 86. Bu yastan sonra nereye kosayim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA