Bursa'da Yaban Mersini Festivali Gerçeklestirildi

Katilimcilara özel hazirlanan yaban mersinli dondurma ikram edildi.

Iznik Belediyesi tarafindan Yaban İçeli Festivali düzenledi.

Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, son yillarda yaban mersini üreticiligiyle dikkati çeken ilçeye bagli Candarli Mahallesi'nde meyveyi ve bölgeyi tanitmak amaciyla festival gerçeklestirildi.

Saygi durusunun ardindan Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan festivalde konusan Belediye Baskani Kagan Mehmet Usta, festivali geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.

Iznik'in Bursa'nin ilk yaban mersini dikilen yeri oldugunu belirten Usta, söyle devam etti:

"Su anda Bursa'nin en büyük dikim alanina sahip bölgesi de Candarli Mahallesi. Bu bölgemiz ayni zamanda kirsal turizmde ve hayvancilikta da merkez konumdadir. Iznik Belediyesi olarak elimizden gelen destegi bölge halkimiza, muhtarlarimiza veriyoruz. Etkinligimize katiliminizdan dolayi her birinize tesekkür ediyor, saygilarimi sunuyorum."

Candarli Mahallesi Muhtari Ömer Yavuz da 2 dönüm arazide basladiklari yaban mersini yetistiriciliginin bugün yüzlerce dönüme ulastigini kaydetti.

Festivalde, Iznik Belediyesi Mehter Takimi'nin gösterisi ve en güzel yaban mersininin seçimi de yapildi. Dereceye girenlere Iznik çinisi verildi. Programa katilanlara Iznik Belediyesi tarafindan etkinlige özel yaptirilan yaban mersini dondurmasi ikram edildi.

Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Süleyman Çelik, Iznik Kaymakam Vekili Orhangazi Kaymakami Süleyman Özçakici, Orhangazi Belediye Baskani Bekir Aydin, Orman Bölge Müdürü Yalçin Akin, Tarim ve Orman Il Müdür Vekili Erdogan Ceylan ile diger ilgililerin katildigi festival, hasat etkinligiyle sona erdi.
Kaynak: AA