Arhavi'de Evlerini Su Basan Kari Koca, Komsularinin Sarkittigi Iple Üst Kata Tirmanarak Kurtuldu

Artvin'in Arhavi ilçesinde 22 Temmuz'da meydana gelen selde evlerinde mahsur kalan Mustafa ve Fatma Töngel çifti, komsularinin sarkittigi ip yardimiyla üst kata tirmanarak kurtuldu.

Ilçeye bagli Cumhuriyet Mahallesi'nde yasayan Töngel çifti, Kapistre Deresi'nin tasmasi nedeniyle evlerinde mahsur kaldi. Zemin katin su dolmasi ve derenin de evlerinin önünden akmasi nedeniyle disari çikamayan çift, kapiyi açmayi denedi ancak basaramadi.

Pencereyi açarak yardim isteyen Töngel çiftine üst kattaki komsulari ip sarkitti. Mustafa Töngel, ipe tutunarak birinci katin balkonuna tirmanmayi basardi. Ardindan da esi Fatma Töngel'e ipi sarkitti. Ipi beline dolayan Fatma Töngel, esinin yardimi ile üst katin balkonuna tirmandi.

Töngel çiftinin kurtulus anini komsulari cep telefonu ile görüntüledi. Görüntülerde, Töngel çiftinin iple tirmandigi sirada suyun otomobilleri sürükledigi anlar da görülüyor.

- Mustafa Töngel: "Kurtulamayacagimizi düsündük"

Mustafa Töngel, disarida oldugunu, esinin, derenin tastigini ve mahalleye su gelmeye basladigini haber vermesi üzerine eve geldigini söyledi.

Çocuklari üst kat komsuya çikardiklarini, esinin ise esya kurtarmak için evde kaldigini belirten Mustafa Töngel, "Evin her tarafi su doldu. Kapiyi açamadik. Balkondan çikmayi denedik ancak çikma sansimiz yoktu. Esim ile helallestik. Kurtulamayacagimizi düsündük. Yukaridaki komsular ip atti. Cami açarak evin içerisini su doldurdum ve kendimi yukari balkona çikarttim. Esime ipi beline baglamasini söyledim. Onu da daha sonra yukari çektim." dedi.

Hiçbir seylerini kurtaramadiklarini anlatan Mustafa Töngel, "Üzerimdeki esyalar bile emanet. Hiçbir seyimiz kalmadi. Seram vardi. Bütün emeklerimiz gitti. Sükür canimiza bir sey olmadi ama artik ne yapacagimizi bilmiyoruz." diye konustu.

Fatma Töngel ise çocuklarini üst kata gönderdikten sonra bir seyler kurtarmak için evde kaldigini vurgulayarak, "Bir anda ne oldugunu anlamadik. Esim kapiyi açmaya çalisti ama açamadik. Sonra bazi kisileri arayarak helallestik. Artik kurtulabilecegimizi düsünmüyorduk. Üst kattan komsularimizin ip sarkitmasiyla kurtulduk. Allaha sükür canimiz sag. Çok korktuk." ifadelerini kullandi.

Fatma Töngel, ikinci kez sele maruz kaldigini dile getirerek, "Daha önce de Findikli'da sel afetini yasamistik. Orada da baskalarinin yardimi ile kurtulduk. Bu çok korkunçtu. Ne diyecegimi bilemiyorum. Kurtuldugumuza sevindik ama bütün ziynet esyalarimiz, anilarimiz gitti. Elimizde tutunacak dalimiz kalmadi." dedi.

Kaynak: AA