Amasya Asi Haritasinda 'Mavi' Renkte

Amasya, Saglik Bakanligi tarafindan paylasilan günlük korona virüs (Kovid-19) tablosunda yüzde 75,1’lik asilama oraniyla mavi kategoride yer aldi. Amasya bu oranla Türkiye’de mavi kategoride yer alan 6., Karadeniz bölgesinde de ilk il oldu.

Amasya Asi Haritasinda 'Mavi' Renkte
Amasya Valiligi’nin sosyal medya hesabindan yapilan açiklamada halka tesekkür edildi. “Sizlerin duyarliligi ile uyguladigimiz yerinde ve etkin yöntemlerle asilamada %75.1’lik oranla ’Mavi’ iller arasinda yer aldik. Bundan sonraki nihai hedefimiz ise halkimizin, özellikle de gençlerimizin destegiyle asilamada %100’e ulasmaktir” denildi.

Saglik Bakani Fahrettin Koca da twitter hesabindan yaptigi paylasimda, "Tedbirli olmaz ve asi olmazsak salgini durdurmak çok uzun sürebilir. Ödedigimiz bedelleri, kaybettigimiz sevdiklerimizi düsünün ve asinizi olun" ifadelerini kullandi.

Amasya Valisi Mustafa Masatli ise valiligin Kurban Bayrami tatili dolayisiyla seyahat edenlere yönelik hayata geçirdigi “Mola Sizden, Asi ve Çay Bizden” kampanyasi kapsaminda asilarini henüz yaptirmayan vatandaslari polis kontrol noktasinda kurulan asi noktasinda asi olmaya davet etti.
Kaynak: İHA