Tekstilkent Projesi, Pütürge'de 400 Kisiye Istihdam Saglayacak

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalik, Malatya'nin Pütürge ilçesinde hayata geçirilecek Tekstilkent Projesi kapsaminda 400 kisiye istihdam saglanacagini belirtti.

Milletvekili Çalik'in iletisim ofisinden yapilan yazili açiklamaya göre, Çalik, Pütürge ilçesini ziyaret ederek esnaf ve vatandaslarla bir araya geldi.

Daha sonra ilçenin Merge Mazin Mesire Alani'nda düzenlenen etkinlige katilan Çalik, 2023 ve 2024 seçimlerinin Pütürge’nin, ülkenin hatta tüm ümmet cografyasinin kaderini belirleyecek bir milat noktasi oldugunu aktardi.

Pütürge'ye yatirimlarin devam ettigini anlatan Çalik, söyle devam etti:

"Proje bedeli 85 milyon lira olan 27 kilometre uzunlugundaki Pütürge-Doganyol yolumuzda yapim çalismalari devam ediyor. Önümüzdeki yil sonunda tamamlanacak ve yolda 3,3 kilometre kisalma olacak. Pütürge ilçemizde Tekstilkent Projesi'ni hayata geçiriyoruz ve 4 bin metrekare alandaki projemizle 400 gencimize istihdam saglanmis olacak. Pütürge Tasbasi Mahallesi'ne yeni belediye hizmet binasi yapilacak. Pütürge'mize voleybol ve hentbol diger branslarin da içerisinde yer alacagi spor salonunun yapim ihalesi önümüzdeki ay içerisinde yapilacak."

Çalik, Pütürge Devlet Hastanesi personeli için ise 10 daire personel lojmani yapilacagini sözlerine ekledi.

Konusmasinin ardindan Çalik, ilçenin Tepehan Mahallesi'nde yapimi tamamlanan 98 adet TOKI konutunu inceledi.

Çalik'a ziyaretlerinde Pütürge Belediye Baskani Mikail Sülük, AK Parti Pütürge Ilçe Baskani Bülent Karayilan da eslik etti.

Kaynak: AA