Karantinayi Delip Cenazeye Gittiler Açiklamasi Pcr Testi Pozitif Olan Kadin Ve Ailesi Karantina Yurduna Alindi

Kirikkale’de korona virüs (Covid-19) PCR test sonucu pozitif çikmasina ragmen cenazeye giden kadinla temasli esi ve iki çocugu karantina yurduna alindi. 4 bin 50’ser liradan 9 bin lira idari para cezasi uygulandi.

Karantinayi Delip Cenazeye Gittiler Açiklamasi Pcr Testi Pozitif Olan Kadin Ve Ailesi Karantina Yurduna Alindi


Kirikkale Valiligi koordinesinde Il Salgin Denetim Merkezi ekiplerince, Covid-19 pozitif vaka artisinin önüne geçmek için çalismalar sürdürülüyor. Edinilen bilgiye göre, Zöhre Saygisiz, korona virüs (Covid-19) PCR test sonucu pozitif olmasina ragmen temasli esi Emre Saygisiz ve çocuklariyla birlikte cenazeye katildi.

Ihbar üzerine harekete geçen salgin ve polis ekipleri, Güzeltepe Mahallesi’nde 548. Sokakta ikamet Saygisiz çiftinin evine gitti. Emre ve Zöhre Saygisiz çifti, evde bulunmayinca iletisime geçildi. Daha sonra eve gelen çift, annesinin cenazesine katilmak için disari çiktiklarini iddia etti.

Karantinada olmasi gerekirken cenazeye giderek toplum sagligini tehlikeye atmak ve kural ihlalinden 4 bin 50’ser lira idari para cezasi uygulandi. Kari-koca ve iki çocugu ögrenci yurdunda karantinaya alindi.
Kaynak: İHA