Vali Mahmut Çuhadar'in 24 Temmuz Basin Bayrami Mesaji

Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, 24 Temmuz basin Bayrami nedeniyle mesaj yayimladi.

Vali Mahmut Çuhadar'in 24 Temmuz Basin Bayrami Mesaji
Vali Mahmut Çuhadar, demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarindan biri olan basin, toplumun bilgilendirilmesi, vatandas ile devlet arasindaki iletisimin saglanmasi, kamuoyu olusturulmasi gibi önemli görev ve sorumluluklarin yani sira, saydam ve katilimci yönetimin temel araci oldugunu vurguladi.

Çuhadar mesajinda, “Teknolojinin hizla gelistigi günümüzde yeni iletisim araçlari artarken, toplumun dogru bilgilendirilmesi ihtiyaci da daha fazla önem kazanmistir. Bu sebepledir ki, yazili, görsel ve isitsel kitle iletisim araçlarinin toplumu tarafsiz bir sekilde aydinlatmasindaki önemi her geçen gün artmaktadir.

Basin mensuplarimiz üstlendigi bu önemli görevler ile birlikte, toplum ile devlet arasinda köprü olarak, her mevsim ve her sartta durmaksizin, basin meslek ilkelerinden taviz vermeksizin görevlerini büyük bir fedakarlik içerisinde yapmaktadirlar.

Gerek ülkemizin gerekse Adiyaman’imizin her alanda hedeflenen basariya ulasmasinda ve bu basarinin ülkemiz ve ilimize olumlu yönde yansimasina, basin mensuplarinin gösterdikleri duyarlilik ve bu konuda yaptiklari basarili çalismalar büyük katki saglamaktadir. Bu anlamli günde Adiyaman’imizin kalkinmasi ve gelismesi için büyük bir özveri ile çalismalarini sürdüren, dogru ve eksiksiz haber veren, basin meslek ilkeleri ve basin ahlak esaslarindan ayrilmadan özel hayata ve kisilik haklarina saygili tüm basin mensuplarimiza çalismalarinda basarilar diliyorum.

Bu duygularla, çalisma arkadaslarim olarak gördügüm kiymetli basin mensuplarimizin 24 Temmuz Basin Bayramini kutluyor, görevlerini yaparken yasamlarini yitiren basin emekçilerini saygiyla aniyor, gece-gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavrami gözetmeksizin basin sektörüne emek veren, akil ve alin teri akitan tüm basin mensuplarimiza sevgi ve saygilarimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA