Sirnak'ta Çekilen 'Nuh'un Gemisi Cudi'de' Filmi Bugün Izleyici Ile Bulusuyor

Filmin çekim sürecini oyuncu Fatih Dogan anlatti: 'Cudi Dagi'nin eteklerinde gönül rahatligi ile çekimleri yaptik. Sirnak ve çevre illerin o kadar güzel cografyalari var ki sanat, sinema ve tiyatro ile eminim ki bulusturacaklar' 'Çekimlerin bu kadar keyifli ve hizli geçecegini tahmin etmiyorduk. Sirnak'ta çok modern bir sehirle karsilastik. Imkanlar çok güzel, halk harikaydi. Yöreden de birçok kisi filmde oynadi. Inaniyorum ki Sirnak'tan ve bölgeden çok yetenekli insanlar güzel yerlere gelecekler. Çekimler bittikten sonra dönerken hüzünlü bir an yasandi'

SUAT ÖZTÜRK - Sirnak'ta çekilen ve kenti konu alan ilk uzun metrajli film olma özelligi tasiyan "Nuh'un Gemisi Cudi"de filmi bugün saat 20.00'de TRT 1'de ilk kez seyirciyle bulusacak.

Yapimciligini Bülent Durgun'un üstlendigi film, gizli bir görev için Sirnak'a gönderilen Amerikali profesör Robert ile asistani arkeolog Mary'nin Nuh'un gemisini ararken yasadiklari ve Mary'nin Sirnakli Ali'ye asik olmasini konu aliyor.

Filmin bazi sahneleri, huzura kavusan Cudi Dagi eteklerinde çekildi.

Oyunculardan Fatih Dogan, komedi ve macera türündeki filmin çekimleri sirasinda yasadiklarini ve Sirnak ile ilgili izlenimlerini AA muhabirine anlatti.

Dogan, film teklifini geçen sene memleketi Elazig'da bulundugu sirada yapimci Bülent Durgun'dan aldigini, senaryoyu begenince de kabul ettigini söyledi.

- "Izleyici begeniyle izleyecek"

Filmde "Cemil" karakterini oynadigini, bir de "Ali" karakterinin oldugunu ve bu iki ismin çok yakin iki dost oldugunu dile getiren Dogan, "Sirnakli iki genç ve hayata dair hayalleri var. Filmde baslarina birçok komik ve aksiyonlu macera geliyor. Film Anadolu'nun güzel bir ili olan Sirnak'ta geçiyor. Buraya Amerika'dan iki yabanci geliyor. Ali, Cemil, yöre insani ve belediye baskani ile karsilasiyorlar ve bir curcuna, komedi basliyor. Çok keyifli. Film inanilmaz sürpriz yerlere gidiyor. Izleyici çok begeni ile izleyecek diye umuyorum. Biz çekerken gerçekten çok eglenip, güldük." diye konustu.

Dogan, sinema filmi yapmanin basli basina zor bir is olduguna isaret ederek, yapimci Bülent Durgun'un bu anlamda zoru basardigini aktardi.

"Sirnak'ta ilk kez profesyonel bir sinema çekilmis oldu. Istanbul'da birçok imkan elinizin altinda ama bu seti, oyunculari, prodüksiyonu alip Sirnak'a götürüp çekmek özveri istiyor." diyen Dogan, Sirnak'a gidecekleri zaman ilk etapta kafasinda birçok soru isareti oldugunu belirtti.

- "Sirnak'ta çok modern bir sehirle karsilastik"

Dogan, söyle konustu:

"Istanbul'da degil de Sirnak'ta bir film çekeceksiniz. Bu durumda insan düsünüyor, 'Acaba nasil bir yere gidiyorum?' diye. Bülent Bey beni aradiginda, 'Içiniz rahat olsun çok güzel bir sehre gidiyoruz.' dedi. Biz de mutlu bir sekilde Sirnak'a dogru yola çiktik. Bölgenin geçmis dönemde yasadigi sikintilari düsünürken Sirnak'a gittik. Havalimaninda bizi çok sicak karsiladilar. Sirnak'a ayak bastigimizda çok keyifli bir hissiyat olustu. Sonra çekim basladiginda Sirnakli vatandaslarimiz oradaki insanlar çok yakindan ilgilendiler. Bizler çok mutlu olduk. Çekimlerin bu kadar keyifli ve hizli geçecegini tahmin etmiyorduk. Sirnak'ta çok modern bir sehirle karsilastik. Imkanlar çok güzel, halk harikaydi. Yöreden de birçok kisi filmde oynadi. Inaniyorum ki Sirnak'tan ve bölgeden çok yetenekli insanlar güzel yerlere gelecekler. Çekimler bittikten sonra dönerken hüzünlü bir an yasandi."

- "Bu adimin devamini diger yapimcilar da getirecek"

"Cudi Dagi'nin eteklerinde gönül rahatligi ile çekimleri yaptik. Biz çok mutluyduk. Sirnak'ta yasayan insanlar da çok mutlu oldu. Yapimcimiz Bülent Bey'in bu olusturdugu ilk adimin devamini diger yapimcilar da getirecek. Bu örnek teskil edecek. Sirnak ve çevre illerin o kadar güzel cografyalari var ki sanat, sinema ve tiyatro ile eminim ki bulusturacaklar." ifadelerini kullanan Dogan, yöre insani ile büyük bir uyum sagladiklarini kaydetti.

Fatih Dogan, filmin Sirnak'ta çekilmesinin kendisine avantaj sagladigini, Istanbul disinda dokusu bambaska bir sehirde çekilen filmde rol almanin mutlulugunu yasadigini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA