Sile'de Denize Girme Yasagina Ragmen Plajlar Doldu Tasti

Yogun dalga ve akinti nedeniyle denize girmenin yasaklandigi Sile’de vatandaslarin, yasagi ve polislerin uyarilarini hiçe sayarak yüzmeye devam ettikleri, plajda yogunluk olusturduklari görüldü.

Sile'de Denize Girme Yasagina Ragmen Plajlar Doldu Tasti
Sile Kaymakamligi tarafindan ilçe sahillerinde yogun dalga ve akinti nedeniyle vatandaslarin can güvenligini saglamak amaciyla gün boyunca denize girmek yasaklanmisti. Kaymakamlikça yapilan yazili basin açiklamasinda, “Meteoroloji Genel Müdürlügü hava ve deniz raporlarindan alinan bilgilere göre, ilçemizde 23.07.2021 tarihinde rüzgarlar Kuzey Dogudan 3-5 siddetinde, dalga yüksekligi 1 ila 2 metre olacagi tahmin edilmektedir” denilmisti.

Polis ekiplerinin, plajda megafon ile anons yaparak vatandaslari denize girmemeleri konusunda uyardigi ancak uyarilara aldiris etmeyen vatandaslarin deniz girme yasagina ve tüm uyarilara ragmen denize girerek yüzmeye devam ettikleri görüldü.

Bazi vatandaslar ise canlarini hiçe sayarak küçük çocuklariyla birlikte denize girmeye devam etti.

Öte yandan, dün Sile’de denize giren 5 kisi dalgalara kapilarak gözden kaybolmustu. 2 kisinin cansiz bedenine ulasilirken, 1 kisi sag çikarilmisti. Denizde kaybolan 2 kisiyi ise arama kurtarma çalismalari halen sürüyor.
Kaynak: İHA