Salda Gölü'nde Bayram Tatili Yogunlugu Yasaniyor

Ziyaretçilerin dogal güzelligin bozulmamasi amaciyla belirlenen kurallara uymalari için denetimler siklastirildi.

Burdur'un Yesilova ilçesindeki, beyaz kumsali ve turkuaz rengiyle "Türkiye'nin Maldivleri" olarak ünlenen Salda Gölü, Kurban Bayrami tatilinde çok sayida yerli ve yabanci turisti agirladi.

Son yillarda görselligi ve bilimsel çalismalarla oldukça gündeme gelen Salda Gölü, dogal güzelligiyle ziyaretçilerini etkiliyor.

Istanbul, Ankara, Izmir, Bursa ve Antalya gibi kentlerden günübirlik ziyaretçilerinin ugrak yeri haline gelen doga harikasi göl, manzarasiyla göz kamastiriyor.

- Gölde denetimler siklastirildi

Bayramin dördüncü gününde de ziyaretçiler, gölde yogunluk olusturdu. Beyaz Adalar, bölgesini gezen tatilciler, seyir terasindan gölün güzelligini izledi, bol bol fotograf çektirdi.

Yüzmek için izin verilen halk plaji ve tabiat parki bölgesinde ise bazi ziyaretçiler göle girdi.

Öte yandan dogaya zarar verecek davranislarin önüne geçmek amaciyla jandarma, polis ve görevli ekipler tarafindan denetimler siklastirildi. Vatandaslar, sik sik uyarilarak göl çevresinde alinan kurallara uymalari isteniyor. Jandarma atli birlik ekipleri de sahilde devriye geziyor.

- "Bayram tatilinde Salda'da olmak istedik"

Avusturya'dan gelen Dilek Gençel, AA muhabirine, bayram tatili için Türkiye'ye geldigini ve Salda Gölü'nü görmeden dönmek istemedigini söyledi.

Salda Gölü'nü çok begendigini, Beyaz Adalar'daki seyir terasinda güzel fotograflar çektigini dile getiren Gençel, "Gelip görülesi bir yer bence. Çevreyi de temiz ve düzenli buldum. Muhtesem dogaya sahip." dedi.

Bursa'nin Inegöl ilçesinden gelen Aysen Aka da gölün güzelligine hayran kaldigini belirtti.

Bayramin son gününü Salda'da degerlendirmek istediklerini dile getiren Aka, "Önce Pamukkale'ye ugradik ardindan buraya geldik, çok begendik. Çevre düzenlemeleri de çok güzel olmus. Ziyaretçilerin de bu güzelligin korunmasi için gerekli hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Daha dikkatli davranmamiz sart." ifadelerini kullandi.

Denizli'den gelen Amine Çoban da Salda'nin Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden biri haline geldigini söyledi.

Kaynak: AA