Rektör Çomakli; 'Erzurum Kongresinin 102. Yil Dönümü Kutlu Olsun'

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, 23 Temmuz Erzurum Kongresinin 102. yil dönümü münasebetiyle bir mesaj yayimladi.

Rektör Çomakli; 'Erzurum Kongresinin 102. Yil Dönümü Kutlu Olsun'
Rektör Çomakli mesajinda su ifadelere yer verdi: "Bir milletin kendi iradesi ve her kosulda bagimsizligi için verdigi ölüm kalim savasinin baslangiç noktasi, özgürlük için vermesi gereken bedellerin karar zamanidir 23 Temmuz. Misak-i Milli sinirlari içinde bölünmez vatan birligini saglamak için dogudan batiya çift basli bir kartal gibi baskaldiran bir milletin miladidir 23 Temmuz.

"Milli sinirlar içinde vatan bir bütündür parçalanamaz" karari ile yurdu bir bütün halinde kusatan, bölgesel kararlardan ziyade kapsayici, birlik refleksiyle kusatici ve geri dönüse izin vermeyen kararli yapisi ile kurtulusa giden yolu keskin hatlarla belirleyen kongre, Erzurum’dan yakilan atesi vatanin bagrinda bir büyük mesaleye dönüstürdü.

Erzurum halki 102 yil önce vatan sevdasini nasil yüreginde bir kor gibi tasidiysa bugün de ayni kararli, sevdali ve cesur ruhla görevinin basinda vatan nöbetini yerine getirmektedir.

Bu yolda sehit düsenleri rahmetle, her türlü mücadele verenleri minnetle aniyor ve bu vatanin genç akillarini yetistiren bir üniversite olarak vatanin bölünmez bir bütün oldugu idrakini ilelebet muhafaza ve müdafaa edecegimizi bir kez daha tekrarliyoruz."
Kaynak: İHA