Peugeot Ürün Gaminin Yüzde 70'I Elektrikli Olacak

Peugeot Üst Yöneticisi Linda Jackson: 'Elektrikliye geçis, ister geleneksel ister elektrikli olsun, müsterilerimize ihtiyaçlarina en uygun motoru seçme imkani veren 'Seçme Özgürlügü' stratejimizin merkezinde yer aliyor'.

Peugeot, bu yil hem binek hem de ticari araçlar olmak üzere ürün yelpazesindeki elektrikli araç oranini yüzde 70'e çikarmayi hedefliyor.

Peugeot'dan yapilan açiklamaya göre, sirketin elektrikli araç ürün yelpazesi daha da çesitleniyor. Peugeot'nun yeni dönem stratejilerinin kalbinde elektrifikasyon yer aliyor ve marka, bu hedef dogrultusunda adimlarini hizli bir sekilde atmaya devam ediyor.

Markanin bu çalismalari arasindaki en yakin örnegini ise yeni Peugeot 308 olusturuyor. Sirket, üç yil önce baslattigi elektrikliye geçis süreci yolculugunda somut örnekler ortaya koyarken, yeni Peugeot 308 modelini de hibrit motorlarla pazara sunacagini açikladi.

Bu kapsamda yeni Peugeot 308, Avrupa pazarlarindaki satisina, baslangicindan itibaren sedan ve station wagon versiyonlarinda iki farkli sarj edilebilir hibrit motor seçenegiyle sunulacak.

Sunulan modellerden HYBRID 225 e-EAT8, 180 HP gücündeki PureTech motor, 81 kW gücünde elektromotor ve 8 vitesli e-EAT8 sanzimanla bir araya gelerek, 225 HP'lik gücü kullanima sunuyor.

HYBRID 180 e-EAT8 ise 150 HP gücünde PureTech motor ve 81 kW gücünde elektromotor ile 8 vitesli e-EAT8 sanzimani bir araya getiriyor.

Peugeot, bu yil hem binek hem de ticari araçlar olmak üzere ürün yelpazesindeki elektrikli araç oranini yüzde 70'e, 2023 yilina kadar yüzde 85'e çikarmayi hedeflerken, marka 2025 yilinda ise Avrupa'da ürünlerinin yüzde 100'ünü elektrikli olarak pazara sunacak.

- Yeni Peugeot 308, iki farkli sarj edilebilir hibrit motor seçenegi ile kullanicilariyla bulusacak

Açiklamada yer alan bilgiye göre, yeni Peugeot 308, Avrupa pazarlarinda satisina baslamasindan itibaren, iki farkli sarj edilebilir hibrit motor seçenegi ile kullanicilariyla bulusacak.

Peugeot'nun stratejilerinde önemli yer kaplayan elektrikliye geçis, markanin yakin dönemdeki çalismalarinda da belirleyici rol oynuyor.

Grubun belirli bir modelde müsterilerin ihtiyaçlarina en uygun teknolojiyi olusturma olanagi sunan çoklu enerji platformlari ise elektrikli, sarj edilebilir hibrit veya içten yanmali olmak üzere 'Seçme Özgürlügü’ stratejisini mümkün kiliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Peugeot Üst Yöneticisi (CEO) Linda Jackson, su degerlendirmelerde bulundu:

"Elektrikliye geçis, ister geleneksel ister elektrikli olsun, müsterilerimize ihtiyaçlarina en uygun motoru seçme imkani veren 'Seçme Özgürlügü' stratejimizin merkezinde yer aliyor. Elektrikli modellerimizin satis performansi, Avrupa'da bu stratejinin meyvesini verdigini gösteriyor. Küresel olarak, elektrikliye geçisin yeni oldugu pazarlarda bile, özgün, premium bir marka olarak öne çikmak için elektrikli model portföyümüzü kullanacagiz. Nerede olursak olalim, ilerlemenin gerçek itici güçleri olmak istiyoruz."

- Peugeot'da binek ve ticari araçlarda genis elektrikli ürün gami bulunuyor

Ürün gaminda elektrikliye geçis sürecini, üç yil önce e-208 modelini sunarak baslatan Peugeot, günümüzde elektrikli otomotiv pazarini domine eden ürünler ortaya koyuyor.

Marka, o tarihten bu yana tamamen elektrikli e-208, e-2008, Traveller ve Expert modelleri ile sarj edilebilir hibrit SUV 3008 ve 508 modelleriyle öne çikiyor.

2021 yilinin ilk bes ayinda, toplam satislarda Avrupa'nin en çok satan ikinci markasi olan Peugeot, elektrikli araçlarda en çok satan üçüncü marka unvanini elinde bulunduruyor.

Peugeot e-208 ve SUV e-2008 ise batarya elektrikli araçlar segmentinde ikinci sirada yer aliyor ve her ay segmentindeki payini artirmaya devam ediyor.

Peugeot, ticari araç ürün gamindaki her bir modelin tamamen elektrikli versiyonunu da pazara sunuyor. Böylelikle kisitlamalarin uygulandigi büyük kentlerin merkezlerine özgürce erisim saglaniyor ve ayni zamanda tipki içten yanmali motorlara sahip versiyonlarda oldugu gibi yükleme hacminden ödün vermeden operasyonlar devam edebiliyor.
Kaynak: AA