MASKI Bir Yandan Dereleri Temizliyor Bir Yandan Mahallelere Içme Suyu Sagliyor

Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, yasanabilecek taskinlara karsi önlem almak amaciyla il genelinde dere temizlik çalismalarina ara vermeden devam ederken bir yandan da mahallelerin içme suyu sikintisini gideriyor.

MASKI Bir Yandan Dereleri Temizliyor Bir Yandan Mahallelere Içme Suyu Sagliyor
MASKI Genel Müdürlügü, Salihli ilçesi Keli mahallesinden geçen Çakallar deresinde bir kilometrelik dere temizlik çalismasini tamamlarken, Alasehir ilçesine bagli Ismetiye Mahallesinde açtigi yeni sondaj kuyusuna pompa montaji gerçeklestirdi. Mevcut terfi hattina baglantisi yapilan sondaj kuyusu sayesinde mahalledeki su sikintisina son verildi.



Çakallar Deresinde bir kilometrelik temizlik tamamlandi

Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi ekipleri, Salihli merkezde Keli Mahallesinden geçen Çakallar Deresinde bir kilometrelik temizlik çalismasi gerçeklestirdi. Yapilan bu çalismayla birlikte yagisli havalarda yasanabilecek taskin riskine karsi önlem alindi.

Dere akisi daha saglikli bir hal aldi

Mahalle Muhtari Alim Teker, derenin üst kisimlarindan yagmur sulariyla birlikte gelen birikintilerin mahallesinde biriktigini belirterek, “MASKI Genel Müdürlügü, Çakallar deresinde yagmur sularinin getirdigi birikintileri temizledi. Yapilan bu çalismayla birlikte Çakallar deresindeki su akisi daha saglikli bir hale geldi. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün’e ve emegi geçenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.



MASKI, Ismetiye’nin içme suyu sikintisini giderdi

Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü Içme Suyu Dairesi Baskanligi bünyesinde Alasehir ilçesine bagli Ismetiye Mahallesinde yeni bir sondaj kuyusu açildi. 178 metre derinlikte suya ulasilan ve saniyede 7 litre verime sahip olan sondaja Elektrik Makine ve Malzeme Ikmal Dairesi Baskanligi bünyesinde pompa montaji da yapildi. Mevcut terfi hattina baglantisi yapilan sondaj ile mahallede özellikle yaz aylarinda yasanan su sikintisi giderilmis oldu.

Yeni sondajin suyu hanelere ulasti

Mahalle Muhtari Selim Sahin Yaman, yaz aylarinda su ihtiyacinin artmasindan dolayi birkaç yildir su sikintisi yasadiklarini belirterek, “MASKI Genel Müdürlügü, mahallemizdeki bu sorunu gidermek için yeni bir sondaj kuyusu açti. Pompa montajimiz da tamamlanarak mevcut terfi hattimiza baglantisi yapildi. Hanelerimize artik yeterli miktarda içme suyu ulasiyor. Yapilan bu güzel hizmetten dolayi Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün’e ve ekibine tesekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA