Manisalilar, Etiyopyali Çocuklarin Yüzlerini Güldürdü

Manisali hayirseverlerin bagislariyla Etiyopya’da 420’den fazla kurban hissesinin kesimi ve dagitimi yapilirken gülmeyi unutan çocuklar da aldiklari kiyafet ve oyuncaklarla bayrami bayram havasinda geçirdi.

Manisalilar, Etiyopyali Çocuklarin Yüzlerini Güldürdü
Manisa Iyilik Dernegi tarafindan 2021 yili Kurban organizasyonun gerçeklestirildigi Etiyopya’da ihtiyaç sahibi Müslümanlarin yüzleri güldü. 420’den fazla kurban hissesinin vekalet yoluyla kesilerek dagitiminin yapildigi organizasyonda Manisalilarin zekatlari da ihtiyaç sahiplerine ulastirildi. Dernek tarafindan ayrica yapimi devam eden Ömer Hattap Camisinin insaatina da destek olunurken 480 adet Kur’an-i Kerim dagitildi. Açlikla bogusan bölgedeki çocuklar da unutulmayarak seker, oyuncak ve kiyafet yardimiyla bayrami bayram havasinda yasayarak yüzleri güldü.

Etiyopya’daki etkinlik hakkinda IHA muhabirine açiklamalarda bulunan iyilik gönüllüsü Halil Uysal, “Dernegin 2021 Kurban organizasyonu kapsaminda Türkiye’deki ve Manisa’da hayirseverlerimizin bizlere emanet etmis olduklari kurbanlari kesmek için buraya geldik. Kurbanlari kestikten sonra ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ettik. Yetim ve öksüz çocuklarimizi ziyaret ettik. Bunlari yaparken Manisali hayirseverlerimizin bizlere emanet ettigi kiyafetleri ve oyuncaklari dagittik. Çocuklarimizi sevindirdik. Onlarin tebessüm etmelerine vesile olduk. Kurbanlarimizi Alakaso bölgesinde çok zor durumda olan yasam mücadelesi veren, açlikla mücadele eden fakir insanlara, ailelere, kurbanlari keserek yardimci olmaya çalistik. Kurbanlarimizi dagittik. Yaklasik 420’yi askin kurban hissesini vekaletle keserek dagitimini gerçeklestirdik. Ayni zamanda hayirseverlerimizin bizlere emanet ettigi zekatlari da dagitmis olduk. Manisa’dan bagislanan Bu cografyanin insanlarina kurban vesile diyerek gönüllerine dokunduk. Türkiye’den buraya selam getirdik. Bizler de buradan Etiyopya’daki Müslüman kardeslerimizin, ihtiyaç sahibi Müslümanlarin dualarini ve selamlarini alarak insallah Türkiye’ye yola çikacagiz.

Burada yapimi devam eden Ömer Hattap Camisinin insaatina da destek olundu. Bu caminin yaninda çocuklarin, büyüklerin, kadinlarin ayni zamanda Kur’an-i Kerim ögrenebilecekleri, sohbetler edebilecekleri çok büyük bir cami yapiliyor. Dernegimiz bu insaatina yapimina da destek oldu. 480 adet Kur’an-i Kerim dagittik. Vesile olanlardan Allah razi olsun." dedi.

Kaynak: İHA