Kizilay'in Artvin'deki Selzedelere Yardimlari Sürüyor

Türk Kizilay, Artvin'in Arhavi ilçesinde yasanan sel nedeniyle afetzedelere yardim çalismalarina devam ediyor.

Türk Kizilay'dan yapilan açiklamaya göre, beslenme hizmeti kapsaminda, bir sahra mutfak kiti, 3 ikram araci ve bir mobil asevi, Arhavi'ye ulastirildi, böylece ögün basina yaklasik 20 bin kisilik yemek kapasitesine ulasildi. Kizilay, bölgede ilk etapta 5 bin kisilik sicak yemek ve ikramlik malzemelerle beslenme ihtiyacini karsiliyor.

Vatandaslarin kurban vekaletlerinden hazirlanan 4,2'ser kiloluk 1344 adet kavurma konservesi de sicak yemek dagitimlarinda kullanilmasi için Kizilay'in Erzurum Lojistik Merkezi'nden bölgeye ulastirildi.

Selzedelerin yaralarini sarmak için, afet uzmanlari ve gönüllülerinden olusan 40'i askin Kizilay personeli, temiz su, yemek ve acil ihtiyaçlari karsilamak için bölgede görev yapiyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Türk Kizilay Genel Müdürü Ibrahim Altan, selzedelerin ihtiyaçlarini belirlemeye devam ettiklerini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Selin ardindan ekiplerimiz afet alanina ulasti. Su an beslenme ihtiyacini karsiliyoruz. Sicak yemek üretiminin yani sira ikramlik malzeme dagitimlarimiz devam ediyor. Ilçede içme suyu da önemli bir ihtiyaç. Bagisçilarimiz sayesinde çok yüklü miktarda suyu bölgeye sevk ettik, yeni içme suyu sevkiyatlarimiz da olacak. Yaralari sarmaya devam edecegiz. Afetzede vatandaslarin yaninda olmaya, afetin etkileri geçene kadar yardim çalismalarimiza devam edecegiz."

Kaynak: AA