Inkumu Plajinda Denize Girmek Yasaklandi

Bartin’in Inkumu plajinda dev dalgalar nedeniyle denize girmek yasaklandi. Jandarma, Zabita ve Cankurtaranlar tarafindan vatandaslar denize girmenin tehlikeli oldugu konusunda anonslarla uyariliyor.

Inkumu Plajinda Denize Girmek Yasaklandi
Bartin’da 3 ayri noktada Mavi bayraga sahip Inkumu plajinda olusan dev dalgalar nedeniyle denize girmek yasaklandi. 3 kilometrelik plaj boyunca ATV araçlariyla devriye gezen Jandarma, Zabita ve Cankurtaran ekipleri vatandaslara denize girmemeleri konusunda anonslarla uyarilarda bulunuyor.

Inkumu Jandarma Karakol Komutanligi ekiplerince de sahil kenarindaki direkte “denize girilebilir” anlamina gelen sari-kirmizi renkli flama indirilerek yerine “denize girmenin yasak oldugunu” belirten kirmizi flama asildi.

Dalgalarin çeken akinti ve kum kaymasina sebep olmasi nedeniyle denize girmenin yasaklandigini ifade eden Bartin Belediye Baskani Cemal Akin, “Vatandaslarimizin can güvenligi için alinan karar dogrultusunda gerek Jandarma personelimiz gerekse Bartin Belediyesi Zabita ve Cankurtaran ekiplerimiz tarafindan vatandaslarimiza uyarilarda bulunuyoruz. Hiçbir vatandasimizin can kaybi yasamamasini temenni ediyoruz. Bartin Belediyesi olarak Zabita ekiplerimiz ve Cankurtaran personelimiz tüm ekipmanlariyla görev basinda. Vatandaslarimizdan da uyarilara karsi duyarli olmalarini rica ediyoruz” dedi.

Uyarilara ve denizden çikarilmalarina ragmen bazi vatandaslarin dalgali denize girmeye devam ettikleri görüldü.

Öte yandan, tüm uyarilara ragmen denize girmeye devam eden vatandaslara Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddesi uyarinca para cezasi uygulanacagi bildirildi.

Kaynak: İHA