'Iklim Degisikliginde Tarihi Sorumlulugumuz Yok Denecek Kadar Az Olmasina Ragmen Kararli Adimlar Attik'

ABD Baskani Iklim Özel Temsilcisi John Keryy ile görüstüklerini bildiren Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, "Iklim degisikliginde tarihi sorumlulugumuz yok denecek kadar az olmasina ragmen birçok ülkeden daha kararli adimlar attigimizi ifade ettik" dedi.

'Iklim Degisikliginde Tarihi Sorumlulugumuz Yok Denecek Kadar Az Olmasina Ragmen Kararli Adimlar Attik'
Bakan Kurum sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, Italya’da düzenlenen "G20 Çevre ile Iklim ve Enerji Bakanlari Toplantisi"na iliskin açiklamalarda bulundu. ABD Baskani Iklim Özel Temsilcisi John Keryy ile ikili görüsme gerçeklestirdiklerini söyleyen Bakan Kurum, "Iklim degisikligi ile mücadele, Türkiye nezdinde Paris Anlasmasi, Mutabakat Zapti konulari ile çevre ve iklim konularindaki çalismalarimizi ele aldik. Iklim degisikliginin etkilerini hisseden ülkelerden biri olarak iklim degisikligiyle mücadeledeki çalismalarimizi aktardigimiz toplantida iklim degisikliginde tarihi sorumlulugumuz yok denecek kadar az olmasina ragmen birçok ülkeden daha kararli adimlar attigimizi ifade ettik" ifadelerini kullandi.

Kerry ile görüsmelerinde BM Iklim Degisikligi Sözlesmesi’nin Ek-1 listesinden çikarilma talebini yinelediklerini aktaran Kurum, "Hakli mücadelemize desteklerini bekledigimizi dile getirdik. Bu kapsamda mutabakat metni müzakerelerinin tamamlanarak Glasgow’daki 26. Taraflar Konferansi öncesinde mutabakatin imzalanmasinin da bizim için Paris Anlasmasi sürecini hizlandiracak bir adim olacaginin altini çizdik" açiklamalarinda bulundu.

(Mevlüt Isli /IHA)
Kaynak: İHA