Hatay Meclis Kültür Sanat Merkezi Hizmete Girdi

Hatay’da valilik tarafindan kamulastirilarak restorasyonu yapilan ve geçtigimiz günlerde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Hatay ziyaretinde açilisi yapilan Meclis Kültür ve Sanat Merkezi hizmete girdi.

Hatay Meclis Kültür Sanat Merkezi Hizmete Girdi
2019 yilinda Hatay Valiligi tarafindan kamulastirilarak yapilan restorasyonun ardindan Meclis Kültür Sanat Merkezi olarak hizmete girdi.

Hatay Valisi Rahmi Dogan, Hatay Devletinin ilk meclis toplantisinin yapildigi bu binanin özüne uygun olarak hizmet verecegini ifade ederek, 82 yil önce bugün bu salonda Hatay’i temsilen bu meclise katilan yigit insanlar, Hatay’in ana vatana katilma kararini alindigini belirtti.

Binanin, Meclis toplandiktan sonra Türkiye’ye katilma kararini aldiktan sonra farkli amaçlar için kullanildigini ifade eden Vali Dogan, “Göreve basladigimiz ilk aylarda sayin milletvekillerimizle oturduk istisare ettik birlikte bir karar aldik. Artik bu binanin bu halinin Hatay’a yakismadigini ve bunun bu halden kurtulmasi gerektigine birlikte karar verdik ve bir adim attik. Ilk önce kamulastirmayla basladik sonra restorasyonla devam etti” dedi.

Vali Dogan, “Su an içerisinde bulundugumuz bu salon 450 kisilik bir salon özgün halinde restore edildi. Üst katta yine çocuklarimizin evlatlarimizin kullanabilecegi 3 bin kitap barindiran bir kütüphane yaptik yine yan taraftaki müstemilatlarla birlikte, hayat alani olusturmaya çalistik. Sayin Cumhurbaskanimiz Hatay’a tesrif ettiginde bu binalarin açilisini da yapmisti biz bugün burada ilk faaliyeti icra ederek bu binalarin kullanimini halka açmis oluyoruz ”dedi.

Daha sonra Hatay Valiligi tarafindan açilisi yapilan, Hatay Meclis Kültür Sanat Merkezi’nde “Kirk asirlik Türk yurdu esir kalamazdi” adli oratoryo gösterisi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA