Hatay'in Ana Vatana Katilisinin 82'Nci Yili Kutlaniyor

Hatay’in ana vatana katilisinin 82’nci yili düzenlenen törenlerle kutlandi.

Hatay'in Ana Vatana Katilisinin 82'Nci Yili Kutlaniyor
Tören Cumhuriyet Meydani’nda bulunan Atatürk Aniti’na Hatay Vali Vekili Aydin Tetikoglu, Garnizon Komutan Vekili 2. Hudut Alay Komutani Tayfun Çagan ve Hatay Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Adnan Özkaya’nin çelenk birakmasiyla basladi.

Ardindan saygi durusunda bulunularak Istiklal Marsi okundu. Seref defterini imzalayan Hatay Vali Vekili Aydin Tetikoglu yaptigi konusmada, “Sizler Milli Mücadele’de ilk kursunun sikildigi vatan topragini müdafaa ederken bizlere de büyük bir sorumluluk biraktiniz. Bu milli bilinci sonsuza kadar yasatacagimizdan emin olunuz. Göstermis oldugunuz milli ve manevi mücadeleyi genç nesillere aktarmak vazifemiz olacaktir. Hatay’in ana vatana katilmasi, bir sehrin vatan topragina dahil olma arzusunu ve bu ugurda gösterilen sonsuz çabayi ifade ederken bizlere de kararliligin ve mücadelenin nasil olmasi gerektigini göstermistir" dedi.

Buradaki programin ardindan Antakya Sehitligi’ne geçildi. Hatay Vali Vekili Aydin Tetikoglu ve beraberindekiler, sehitligi ziyaret ederek, mezarlara karanfil birakti. Ziyaret, Kur’an-i Kerim okunmasi ve yapilan duanin ardindan son buldu. Programlara Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çelik, Mehmet Güzel Mansur ile kurum müdürleri ve davetliler katildi.

Kaynak: İHA