Diyarbakir Valisi Karaloglu'dan '24 Temmuz Gazeteciler Ve Basin Bayrami' Mesaji

Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami dolayisiyla mesaj yayimladi.

Karaloglu mesajinda, basinin dünden bugüne milletin sesi, gözü, kulagi oldugunu, üstlenilen bu görevle, kamuoyunun haber almasina ve sesini duyurmasina katki sundugunu bildirdi.

Kamusal sorumluluk bilinciyle, habercilik görevini yerine getiren basinin, bir yandan toplumun sesi olurken, bir yandan da demokrasinin gelismesine ve köklesmesine önemli katki sagladigini ifade eden Karaloglu, sunlari kaydetti:

"Basinimiz, milli mücadeleden günümüze, milli hassasiyetlerimizi gözetmis, devletimizin, milletimizin mücadelesine katki sunmustur. Gerek 15 Temmuz darbe girisiminde, gerek Dogu Akdeniz, Suriye, Libya ve Daglik Karabag'da sergiledigi tutum ve gayret bunun en bariz göstergesidir. Inaniyoruz ki, basinimiz bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da ülkemize yönelik manipülasyonlarin ve olusturulmak istenen olumsuz algilarin bertaraf edilmesinde önemli katkilar sunmaya devam edecektir. Basin, sehrimizin ve bölgemizin, sosyal, kültürel, ekonomik gelismesine ve kalkinmasina da önemli katkilarda bulunmaktadir. Ilimizde güven ve huzur ortaminin saglanmasinda önemli roller üstlenmistir. Üstlenmeye devam edecegine de inancim tamdir. Bu inançla, bikmadan usanmadan, zor kosullarda, büyük bir özveri ve fedakarlikla görevlerini yerine getiren tüm basin mensuplarinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami'ni kutluyor, ebediyete irtihal eden basin mensuplarimiza yüce Allah'tan rahmet, çalisan gazetecilerimize de saglik, mutluluk ve basarilar diliyorum."

Kaynak: AA