Covid-19 Vaka Sayilarinda Artis Yasandigi Kirikkale'de, Denetimler Siklastirildi

Korona virüs (Covid-19) pozitif vaka sayilarinda artis gösteren Kirikkale’de, maske ve sosyal mesafe denetimleri siklastirildi.

Covid-19 Vaka Sayilarinda Artis Yasandigi Kirikkale'de, Denetimler Siklastirildi
Saglik Bakani Fahrettin Koca, 10-16 Temmuz arasinda illere göre her 100 bin kiside görülen Covid-19 vaka sayilarini açikladi.

Illere göre, haftalik Covid-19 vaka sayisi, her 100 bin kiside Kirikkale, 99,11 oldu. Kentte vaka sayilarindaki artis nedeniyle denetimler siklastirildi. Kirikkale Valiligi koordinesinde Il Salgin Denetim Merkezi Uzmanlari, kentin en islek caddelerinde maske ve mesafe denetimi yapti. Alisveris magazalarinda da kontrollerini gerçeklestiren ekipler, firma sahiplerine "maskesiz müsteri almayin" uyarisinda bulundu. Maskesiz vatandaslarin kalabalik ortamda dolasmalarina izin verilmedi. Ikinci kez maskesiz yakalananlara da 3 bin 50 lira idari para cezasi uygulandi.

Valilikten "asi" çagrisi

Artan vakalar nedeniyle de valilik, sosyal medya hesabindan "asi" çagrisi yapti. Her 100 bin kiside görülen vaka sayisinin 99,11’e çiktigi belirtilen açiklamada, "Kontrollü normallesme dönemindeyiz ve salgin halen devam ediyor. Maske, mesafe ve temizlik kurallarinin yaninda kendimizi ve sevdiklerimizi korona virüsten korumanin en etkili yolu asi olmaktir. Saglik kurumlarimiz ilk doz ve devam eden doz asilar için her yerde hizmetinizde. Lütfen tedbirlere uyalim ve asimizi olalim" ifadesi kullanildi.
Kaynak: İHA