Büyükçekmece'den, Kardes Sehir Gelsenkirchen'e Destek

Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, geçtigimiz günlerde Almanya’da 103 kisinin hayatini kaybettigi sel felaketinden en çok etkilenen bölgelerden Gelsenkirchen Belediye Baskani Karin Welge’yi ziyaret ederek bassagligi ve geçmis olsun dileklerini iletti.

Büyükçekmece'den, Kardes Sehir Gelsenkirchen'e Destek
Almanya’nin Rheinland-Pfalz ve Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerindeki meydana gelen ve “Yüzyilin Felaketi” olarak adlandirilan sel ve su baskinlarinda yüzden fazla kisi yasamini yitirmisti. Sel felaketinden en fazla etkilenen bölgelerden biri de Büyükçekmece Belediyesi’nin kardes sehri Gelsenkirchen oldu. Almanya ziyaretinde ilk olarak Gelsenkirchen Belediye Baskani Karin Welge’yi ziyaret eden Baskan Akgün ve beraberindeki heyet olaydan duyduklari üzüntüyü ifade ettiler. Mevkidasina bassagligi ve geçmis dileklerini ileten Akgün, sel felaketine maruz kalan bölgelerin son durumu hakkinda bilgi aldi. Büyükçekmece - Gelsenkirchen Kardes Sehir Dostlugunu Gelistirme Dernegi olarak felaketzedelere destek vermeye hazir olduklarini da kaydeden Baskan Akgün, Gelsenkirchen Belediye Baskanligina yeni seçilen Karin Welge’yi kutladi. Baskan Akgün, Büyükçekmece - Gelsenkirchen kardes sehir iliskisinin yeni dönemde daha da gelistirilecegine inancinin tam oldugunu belirtti.

Ziyarette Baskan Akgün’e Büyükçekmece - Gelsenkirchen Kardes Sehir Dostlugunu Gelistirme Dernegi Baskani Rüdiger Von Schoenfeldt, baskan yardimcisi Ulrich Deming, kurucu üyeler Adem Çukur ve Timur Camci, Schalke 04 Kulubü Onursal Baskani Gerhard Rehberg eslik etti. Heyet daha sonra sel felaketinin yasandigi bölgelerde incelemelerde bulundu.

“Zor günlerinde de yanlarindayiz”

Akgün su açiklamayi yapti: “Gelsenkirchen ile 20 yillik köklü bir kardes sehir iliskimiz var. Iyi günlerinde oldugu gibi zor günlerinde yanlarinda olacagiz. Kendilerine yardima hazir oldugumuzu ve yanlarinda oldugumuzun mesajini verdim. Yapilmasi gereken ne varsa imece usulü ile Büyükçekmece - Gelsenkirchen Kardes Sehir Dostlugunu Gelistirme Dernegi araciligiyla yapilacak”.
Kaynak: İHA